VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Whaaat?! VI.BE platform in ’t nieuw!

Whaaat?! VI.BE platform in ’t nieuw!

De oplettenden hadden ’t al even gespot: ons media- en kansenplatform onderging een metamorfose, en dat vieren we met een hele hoop kansen. Artiest, organisator of liefhebber? Ontdek nu alle nieuwigheden, de gloednieuwe look en waag je kans! 

15.12.22

Nieuws

De oplettenden hadden ’t al even gespot: VI.BE platform heeft een nieuwe look, VI.BE platform 3.0 is een feit! Al bijna 15 (!) jaar is ons platform een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar speelkansen, airplay, recensies en wedstrijden. Na al die tijd vroeg de achterliggende technologie om een grondige derde update, én meer. Met een gloednieuwe versie maken we onszelf klaar voor de toekomst: ontdek nu de handige nieuwigheden. 

Wat is nieuw?

Op VI.BE platform 3.0 kan je nu ook…

 • artiesten en kansen op maat filteren
 • nummers in de wachtrij van je muziekspeler zetten
 • via (gecureerde) playlists nieuw talent ontdekken, bewaren en delen
 • specifieke tracks of video’s verbergen op je profiel
 • meerdere profielen beheren met je persoonlijke account

Bovendien hebben we het design, de lay-out en navigatie van het platform volledig ingepast in onze VI.BE website – een los eindje bij de vorige lancering. Zo ziet je vertrouwde platform er nu een tikkeltje anders uit, maar doet ’t in essentie nog exact hetzelfde. Aan jou om te ontdekken. 

Voor artiesten, media én organisatoren

Ben je artiest? Tal van organisatoren en media zijn er zoals altijd op zoek naar opkomende bands, dj’s, producers en soloacts. Om de nieuwe versie te vieren gooien we een reeks keivette kansen online. Dit is jouw moment: check of je profiel nog up-to-date is en ga aan de slag. 

Organisator? Duizenden opkomende bands, dj’s, producers en soloacts staan te popelen om zich te tonen aan jullie publiek. Voor jou de ideale gelegenheid om op een handige en doeltreffende manier nog eens een kans te lanceren en ons eigen talent mee te ondersteunen? Wij bij VI.BE gaan daar extra lawaai rond maken. 

Last but not least is VI.BE platform nog steeds de grootste online vijver van vers muzikaal talent in Vlaanderen en Brussel. Check onze nieuwste versie, ga parelvissen en deel jouw playlists met de buitenwereld.

Verse kansen

Om deze (weder)geboorte te vieren staan er heel wat verse kansen, aan jullie om ze te grijpen.

Muzikale tips van curatoren in Ongehoord

Nieuw op deze derde versie van VI.BE platform: je kan nu al je favoriete tracks van artiesten opslaan in playlists. Niet alleen handig, maar ook inspirerend om te delen met elkaar. Een resem jonge organisatoren geeft het voorbeeld in een nieuwe reeks van ‘Ongehoord’. Wekelijks gaat één van hen parelvissen op VI.BE platform, kiest één track uit en voegt die toe aan onze Ongehoord playlist. Keuzestress, iemand? Maak alvast kennis:

 1. Mathieu Brouillet van Hip Hop Hooray
 2. Wannes Loosveldt van Do vzw / Bomboclat 

 3. Jordy Preud’homme van Inuit

 4. Ufuk Demir van Champion Sound

 5. Lize Vanrusselt van Sardien

 6. Diego Faes van Klankhaven

 7. Ann-Sophie Dewaele van Girls Go Boom

 8. Mathilde Luijten van Overlast.

Welke tracks ze selecteren, kom je te weten vanaf woensdag 21/12.

Nog vragen over het VI.BE platform? Bugs gespot? Mail naar platform@vi.be.