VI.BE

Artiesten

Zayna Esuo and D-urbanites

Eigenzinnige blend van soul, funk en jazz overgoten met een pop sausje, die live gensters slaat.

Beau4

Beau4 is een jonge pop rock band die zowel eigennummers als covers brengt. We houden van optreden en zijn onlangs ook begonnen met het produceren van eigen muziek.

De Snoepfabriek

Friemelfunk

Omicron

Symphonic death metal band.

WEBSTEK

De eerste K-pop (Kempenpop) band uit de Kempen

STEVE

STEVE brengt de karakteristieke sounds van punk, hiphop, noise en funk samen op een quasi krankzinnige wijze.

Deckers & Dufraing

Gepassioneerd Folk/rock duo die covers spelen van oa: The beatles, Ccr, Queen, Taj Mahal.

From Wrong To Right

From Wrong To Right, postrock band uit Dentergem (BE)

monokimono

Jij mag me zien huilen, dansen en huilen. /𝖒𝖔𝖓𝖔𝖐𝖎𝖒𝖔𝖓𝖔/ spreek uit als ‘mono qui mono’ wat zoveel betekent als 'alleen is wie alleent'.

Kimberly Penez

Stevige pop-rock in een kleurrijk jasje.

Elle Fray

"Wat als je een artiest uit de jaren '80 los zou laten in de 21e eeuw? Hoe zou dat zijn?" Het antwoord is Elle Fray! Samen met haar band brengt ze een mix van pop en rockmuziek.

Cracks

Vijf pipo's die de boel kort en klein slaan met in-your-face punk van eigen kweek

𝐬𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐮𝐦𝐚𝐦𝐢

Indie rock band pushing boundaries with a blend of indie, funk, grunge, and dream pop. Utilising captivating melodies and introspective lyrics.

Undertow

Dit duo brengt een mengeling van folk en pop, ontstaan vanuit een brede waaier aan invloeden. Van Simon and Garfunkel tot The White Stripes en van Nick Drake tot Crowded House.

Syl

Met mijn gitaar, viool en stem vertel ik verhalen. Verhalen die bewegen: een lach, een traan, een voet of twee. En als ik in herhaling val, dan komt dat door m'n loopbakske.

Merel Forrest

Merel Forrest is een singer-songwriter die akoestische indie-folk/pop muziek creëert door haar gevoelens en gedachten om te zetten in liedjes.

Brio

Brio is an 18 years old solo-artist & singer-songwriter, blending alternative pop with authentic lyrics, inspired from societal struggles of youth. Band available.

The Lazy Frank Orchestra

Oordopjes kan u thuis laten, we houden van akoestiek en de levende klanken van onze instrumenten.

Charlize

Charlize loodst je met wervelende songs en zonder omkijken door verschillende werelden. Rock on 🤟

Gulo Gang

Zweterige undergroundrock met scheurende sax en kwetsbare zang. EP "Ballad of a grim man" nu uit op alle platformen.

Martha Moore

bookings solo/band: music.marthamoore@gmail.com

Kirri’s Travelin’ Kitchen Jam

Raw energy from the heart! Singer-songwriter, bringing you stories about the little things in life!

Such Great Heights

5 koppige band , klaar om u een stevige portie feels te geven

Nya Bee

The euphoric sets from Nya Bee take you on a journey through various 90’s electronics. Such as dreamy trance, proggy and house. Hitting both slow and fast paced beats

Dj-C

Hi there, DJ-C Allround dj & producer.

THRILLS

Gil Nevens, mijn muzikale avontuur begon op 11-jarige leeftijd en zet zich voort. Met bezielde beats laat ik zowel jong als oud dansen op evenementen en festivals.

Herlie

90's & 00's inspired hardgroove (techno)

Magnum Fox

Every moment has its music

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag

Reclame

Lotto mei

Reclame

Uitgelichte playlists

Humo’s Rock Rally 2024: de finalisten

De laatste rechte lijn van Humo’s Rock Rally 2024 is ingezet. 784 deelnemers werden middels een demoselectie, vijf preselecties en twee halve finales teruggebracht tot de 10 allerbesten, die op 28 april in de AB zullen strijden voor het goud en eeuwige roem. Ontdek de tien finalisten hier!

Spoetnik 2024

Wilde Westen zocht en vond via VI.BE platform beginnend Kortrijks talent. Deze artiesten krijgen het komende jaar een plaats op één van de Spoetnik-podia. Benieuwd? Kom zeker kijken: Spoetnik is altijd gratis en staat garant voor het ontdekken van onbekend talent!

Humo’s Rock Rally 2024: Halve finalisten

Dit zijn de halve finalisten van Humo’s Rock Rally 2024. Bewonder ze op 22 maart in Het Depot (Leuven) en 24 maart in Muziekclub Wintercircus (Gent).

Ayo Skate: de soundtrack!

Het heeft even geduurd, maar na veel luister- en puzzelwerk in montage, weten we welke bands een plekje hebben veroverd in de reeks Ayo Skate van Ketnet, VRT MAX, en De Mensen.

Finalisten Wrock-contest

Deze 15 artiesten veroveren het podium van Wrock-contest, een nieuwe rockcontest voor opkomend talent uit de regio Deinze!

Bandcave Sessions 2024

Van 377 naar 7. Dit zijn dé opkomende artiesten die zich binnenkort mogen tonen op het podium van Bandcave.

Lawijtstrijd 2024

Met opnieuw 69 (!) bands en muzikanten die zich inschreven, wordt de 12e editie van Lawijtstrijd opnieuw een muziekfestijn. Uit al deze inzendingen selecteerde de jury 12 muzikale projecten.

Tuesday Circle

Café de loge geeft sinds jaren een podium aan jonge artiesten en/of try-outs van gevestigde waarden tijdens de Tuesday Circles. Dit is hun selectie.

Humo’s Rock Rally 2024: de selectie

Voor de 24ste editie van Humo’s Rock Rally schreven maar liefst 782 acts zich in. De redactie koos 53 gelukkige, maar vooral talentvolle artiesten, die in Vlaanderens concertzalen strijden om de winst.

De Nieuwe Lichting 2024: de finalisten

De gitaren zijn gestemd en de selectie knap talent van eigen bodem is bekend! Dit zijn de finalisten van De Nieuwe Lichting 2024.

Wacken Metal Battle 2024

Get ready to rumble metalheads! In het voorjaar van 2024 knallen opnieuw de voorrondes van de Wacken Metal Battle Belgium, hét podium voor opkomende bands!

Open Mic @ Het Depot

Een paar stembanden, een gitaar of een piano: het enige wat je nodig hebt om een hit te creëren. De Open Mic avonden in Het Depot zijn hiervoor ondertussen een doorwinterd begrip geworden. Beluister hier de artiesten die er het voorbije najaar het beste van zichzelf gaven.

Maanrockrally 2024: finalisten

Met bijna 300 inzendingen werd het de jury niet gemakkelijk gemaakt. Een plaats op Maanrock, daar maken drie van deze negen artiesten kans op. Kom naar het Maanrockrally-weekend op 23 en 24 februari in De Club, Mechelen.

Sound Track: de 18 laureaten!

De knoop is doorgehakt! Tijdens de finales op 9 december 2023 in AB, Het Depot, C-mine, VierNulVier, Cactus Muziekcentrum en Trix gaven 45 bands, singer-songwriters, rappers, producers en solo-acts het allerbeste van zichzelf, met resultaat. Na intensieve voorbereidingsweken koos de jury uit iedere regionale finale 3 laureaten.

PRG Warehouse Sessions #4

Met 210 inzendingen voor de opkomende editie van de PRG Warehouse Sessions, was het weer een grote uitdaging om een keuze te maken tussen al het jonge Belgische muzikaal talent. Deze zes artiesten winnen een volledige audiovisueel gecapteerde performance bij PRG.

Sound Track: Brusselse selectie

Deze 16 geselecteerden mogen tijdens de Brusselse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Antwerpse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Antwerpse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Limburgse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Limburgse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Oost-Vlaamse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Oost-Vlaamse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Vlaams-Brabantse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Vlaams-Brabantse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: West-Vlaamse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de West-Vlaamse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Busker Street 2023

Uit maar liefst 212 inzendingen selecteerde de jury beloftevolle acts voor de achtste editie van Busker Street op Leffingeleuren. Deze 11 treden in de voetsporen van Meskerem Mees, Mooneye en Crooked Steps.

Hilly Skate: de soundtrack!

Ketnet, VRT MAX, De Mensen en VI.BE geven nieuw talent een kans in de soundtrack van een nieuwe reeks die zich afspeelt in de skatewereld.

Recent talent

Deze beloftevolle artiesten kregen de voorbije weken een kans!

Bandcave Sessions 2023

Bandcave in Tielt lanceert zijn programma in 2023 met 7 beloftevolle VI.BE bands.