VI.BE

Artiesten

Djvm

Ibe Vanmarsenille, better known by his stage name Djvm.As a 16 year old Dj i let people taste the magic I experience playing party bangers with techno,house everything in between!

Dj Jaboti

Ik ben Tibo Jans, ook gekend als dj Jaboti. Ik ben een 14 jarige house dj uit Hasselt.

DJDAAN

Hey ik ben DJDAAN Ik ben een young dj *TOMORROXLAND RISE STAGE 2023/2024 *TOMORROWLAND BUURTFEEST 2022/2023 *CARRÉ 2023/2024 *VERZUS 2019/ 2024

Tuur

Tuur geboren en opgegroeid in Belgisch Limburg. Ontdekte passie op elfjarige leeftijd en brak door na een workshop aan de Tomorrowland Academy. Mixt EDM, retro, techno en funk.

Dj Febe

-14 years old - female dj - my way party As,poolparty Malmedy,zuco roosdaal,... ~ trust the music you feel..the rythm doesn't lie!

emiline

writersongsinger - singing creature on floating rock in space

Subway Freak Show

Verstoten door het establishment, besloten deze Freaks de krachten te bundelen en zo hun Freakrock los te laten op de wereld. Verwacht geen nihil gedreun maar melodieus gekreun!

Lil Alia

Diepe trap beats, humoristische skits, catchy zanglijnen en Vlaamse raps met weinig street cred, Lil Alia stelt voor: fluffy trap.

Luna en de maanstenen

één kort meisje en en twee lange jongens brengen Nederlandstalige Friet-Steak-Punk over grof zeezout versus keukenzout, gewoon gewoon zijn, hondenhotels en andere banaliteiten.

Mosssy

Manzi Mosssy is an artist (songwriter, producer and recording musician) who does different genre but mostly Rap, afro and R&b-soul.

Teto Polo & The Polosonics

Indie rock en hiphop

LOÏS

Dansbare Nederlandstalige indie pop, zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord.

NAIRAA

Dit kwintet brengt eigen composities die moeiteloos jazz, pop en soul vermengen, met poëtische teksten als kers op de taart.

Nele Uyttendaele & Daan Jacob

Lukja

Sockgaze

Kin Gajo

A mixture of groove-based jazz and instrumental hiphop in a different formation.

Iqnovara

Ademende melodieën die stromen door open soundscapes, strakke grooves en onstuimige noise.

Yu-Ting Li | Victor Khaddaj

Yu-Ting and Victor engage in a search for ways to enhance the piano and the drums with electronics. Through improvisation they create rich and immersive atmospheres.

Jan Geysen

Jan Geysen is een singer-songwriter uit Antwerpen. De songs op zijn solodebuut 'The Silver Lining' beschrijven persoonlijke emoties en ervaringen uit heden en verleden.

Billie Congé

Indie-Folk / Americana/ Folk-Rock

Blankspot

Stream Why Woman now, out on all platforms!

CRYING LUPUS

* IS THERE REALLY A WOLF ? *

Grant Gale

A Tornado of ROCK !

Cuberdon

Instrumentale psychedelische/post-rock uit het Leuvense.

The Flemish Primitives

Een collectief van muzikale diversiteit gebundeld in jonge gasten uit Leuven met een passie voor Rockmuziek.

Bices

2MAN

Hey daar! Wij zijn 2Man, een DJ-duo dat garant staat voor een onvergetelijke sfeer en knallende hits die iedereen kent.

Kapitein Morgen

Nederlandstalige poprock met een boodschap

Wijf

Woest, wakko, wijf.

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag

Reclame

Uitgelichte playlists

Dranouter Buskerpodium 2024

In 2024 organiseert De Muziekbank in samenwerking met Festival Dranouter voor de zevende keer een eigen Buskerpodium. Dit is onze selectie.

Jonge Wolven 2024

Dat muziek leeft in België weet iedereen, dat er veel kwaliteit bij zit, is overduidelijk na een marathon sessie inzendingen-voor-Jonge-Wolven-beluisteren. 9 juryleden beluisterden 383 inzendingen – dat zijn er bijna 100 meer dan vorig jaar – en kwamen tot de volgende selectie.

Open Kiosk Veurne 2024

In juli en augustus is het Stadspark elke woensdagmiddag the place to be! Tussen 12u en 15u30 kan je telkens genieten van 3 concerten van aanstormend Belgisch talent.

Humo’s Rock Rally 2024: de finalisten

De laatste rechte lijn van Humo’s Rock Rally 2024 is ingezet. 784 deelnemers werden middels een demoselectie, vijf preselecties en twee halve finales teruggebracht tot de 10 allerbesten, die op 28 april in de AB zullen strijden voor het goud en eeuwige roem. Ontdek de tien finalisten hier!

Spoetnik 2024

Wilde Westen zocht en vond via VI.BE platform beginnend Kortrijks talent. Deze artiesten krijgen het komende jaar een plaats op één van de Spoetnik-podia. Benieuwd? Kom zeker kijken: Spoetnik is altijd gratis en staat garant voor het ontdekken van onbekend talent!

Humo’s Rock Rally 2024: Halve finalisten

Dit zijn de halve finalisten van Humo’s Rock Rally 2024. Bewonder ze op 22 maart in Het Depot (Leuven) en 24 maart in Muziekclub Wintercircus (Gent).

Ayo Skate: de soundtrack!

Het heeft even geduurd, maar na veel luister- en puzzelwerk in montage, weten we welke bands een plekje hebben veroverd in de reeks Ayo Skate van Ketnet, VRT MAX, en De Mensen.

Finalisten Wrock-contest

Deze 15 artiesten veroveren het podium van Wrock-contest, een nieuwe rockcontest voor opkomend talent uit de regio Deinze!

Bandcave Sessions 2024

Van 377 naar 7. Dit zijn dé opkomende artiesten die zich binnenkort mogen tonen op het podium van Bandcave.

Lawijtstrijd 2024

Met opnieuw 69 (!) bands en muzikanten die zich inschreven, wordt de 12e editie van Lawijtstrijd opnieuw een muziekfestijn. Uit al deze inzendingen selecteerde de jury 12 muzikale projecten.

Tuesday Circle

Café de loge geeft sinds jaren een podium aan jonge artiesten en/of try-outs van gevestigde waarden tijdens de Tuesday Circles. Dit is hun selectie.

Humo’s Rock Rally 2024: de selectie

Voor de 24ste editie van Humo’s Rock Rally schreven maar liefst 782 acts zich in. De redactie koos 53 gelukkige, maar vooral talentvolle artiesten, die in Vlaanderens concertzalen strijden om de winst.

De Nieuwe Lichting 2024: de finalisten

De gitaren zijn gestemd en de selectie knap talent van eigen bodem is bekend! Dit zijn de finalisten van De Nieuwe Lichting 2024.

Wacken Metal Battle 2024

Get ready to rumble metalheads! In het voorjaar van 2024 knallen opnieuw de voorrondes van de Wacken Metal Battle Belgium, hét podium voor opkomende bands!

Open Mic @ Het Depot

Een paar stembanden, een gitaar of een piano: het enige wat je nodig hebt om een hit te creëren. De Open Mic avonden in Het Depot zijn hiervoor ondertussen een doorwinterd begrip geworden. Beluister hier de artiesten die er het voorbije najaar het beste van zichzelf gaven.

Maanrockrally 2024: finalisten

Met bijna 300 inzendingen werd het de jury niet gemakkelijk gemaakt. Een plaats op Maanrock, daar maken drie van deze negen artiesten kans op. Kom naar het Maanrockrally-weekend op 23 en 24 februari in De Club, Mechelen.

Sound Track: de 18 laureaten!

De knoop is doorgehakt! Tijdens de finales op 9 december 2023 in AB, Het Depot, C-mine, VierNulVier, Cactus Muziekcentrum en Trix gaven 45 bands, singer-songwriters, rappers, producers en solo-acts het allerbeste van zichzelf, met resultaat. Na intensieve voorbereidingsweken koos de jury uit iedere regionale finale 3 laureaten.

PRG Warehouse Sessions #4

Met 210 inzendingen voor de opkomende editie van de PRG Warehouse Sessions, was het weer een grote uitdaging om een keuze te maken tussen al het jonge Belgische muzikaal talent. Deze zes artiesten winnen een volledige audiovisueel gecapteerde performance bij PRG.

Sound Track: Brusselse selectie

Deze 16 geselecteerden mogen tijdens de Brusselse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Antwerpse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Antwerpse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Limburgse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Limburgse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Oost-Vlaamse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Oost-Vlaamse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Vlaams-Brabantse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Vlaams-Brabantse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: West-Vlaamse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de West-Vlaamse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Busker Street 2023

Uit maar liefst 212 inzendingen selecteerde de jury beloftevolle acts voor de achtste editie van Busker Street op Leffingeleuren. Deze 11 treden in de voetsporen van Meskerem Mees, Mooneye en Crooked Steps.

Hilly Skate: de soundtrack!

Ketnet, VRT MAX, De Mensen en VI.BE geven nieuw talent een kans in de soundtrack van een nieuwe reeks die zich afspeelt in de skatewereld.

Recent talent

Deze beloftevolle artiesten kregen de voorbije weken een kans!

Bandcave Sessions 2023

Bandcave in Tielt lanceert zijn programma in 2023 met 7 beloftevolle VI.BE bands.