VI.BE

Artiesten

Aghatixx

SIGNED: Lithuania HQ, Garde MB PLAYED: IKON, Bonaparte, CopaCabana, Limitless, ...

The Spook

Everything between House and Techno More commonly found on and around the VUB campus in Etterbeek and at private houseparties. 3RD PLACE AT RUPEL HEROES TOMORROWLAND CONTEST 2023/

JERRE_STYLZZ

All-round and Jumpstyle DJ from Terhagen.

NEBURS

I was always passionated about music, i'm listening to it 24/7 and when corona started I tought by myself "why not learn how to DJ?" So here we are!

Naomi Cazier

Naomi Cazier, Tech House DJ, Belgium

TroublemenDj

-Since 2023- DJ DIRX & DJ Passout, 2 DJ's uit de Rupelstreek die samen het DJ-duo Troublemen vormen.

Itches

Heavyweight Jangle - Los Kempos (BE)

Koala Disco

The soundtrack to falling down the rabbit hole.

Van de Wiele

"Van de Wiele" is een jonge, 23-jarige dj uit Kalken. Met al heel wat highlights zoals Finalist Snowbreak Route Du Soleil, Dance D-Vision,Kokorico,GF,Good Mood,....

Maxus

Een party met deze kempenzoon achter de decks is de MAX(us)!

MYTCH

Michiel "MYTCH" is een jonge DJ die vooral gekend is door zijn enthousiasme en zotte plaatjes.

Giamix

A_Dolphin

Rockband met een repertoire van mix van eigen nummers + covers en reeds meer dan 10 jaar actief . Hoogtepunt ; tour in New York / US management voor Tour in 2024

Shorty Jetson and The Lefthands

Shorty Jetson and The Lefthands, started forming in June 2019.

the Special Needs

Mise*En*Scene

FIESTA - Ska - Energy - Punk - Rock (uit Gent / Wetteren / Aalst)

Lintworm

For fans of noise, powerviolence and extreme metal.

Dad Magic

Dad Magic is a post-hardcore band for fans of Drug Church, Title Fight & Touché Amoré: Danceable hardcore with loud vocals.

Woebn

DJ Lynn L

Hoi! Ik ben Lynn, een 11-jarige hard techno DJ. Sinds 2022 heb ik op verschillende DJ-academies les gevolgd.

FILTHY ALLEY

FILTHY ALLEY, EEN VERSE 3 KOPPIGE FUNKY GRUNGE ROCK BAND UIT HET KORTRIJKSE CHECK ET UT!!

CRYING LUPUS

* IS THERE REALLY A WOLF ? *

TRIPLE A

Debut EP 'A Glitch in the Error' out now!

Suncreek

Met een verslavende cocktail van New Wave en Postpunk brengt Suncreek gepassioneerde muziekfanaten aan het headbangen.

WALD

WALD - Kwetsbaarheid verscholen achter een bakstenen muur.

Faux Noir

Faux Noir is een Belgische band die Franstalige indie-pop brengt, gecombineerd met o.a. rock-, wereldmuziek- en soulinvloeden.

Liquid Molly

Bearscape

23 year guy making indie-pop/rock in his bedroom.

Lokale Helden '24: organiseer mee!

Reclame

Lotto april

Reclame

Uitgelichte playlists

Spoetnik 2024

Wilde Westen zocht en vond via VI.BE platform beginnend Kortrijks talent. Deze artiesten krijgen het komende jaar een plaats op één van de Spoetnik-podia. Benieuwd? Kom zeker kijken: Spoetnik is altijd gratis en staat garant voor het ontdekken van onbekend talent!

Humo’s Rock Rally 2024: Halve finalisten

Dit zijn de halve finalisten van Humo’s Rock Rally 2024. Bewonder ze op 22 maart in Het Depot (Leuven) en 24 maart in Muziekclub Wintercircus (Gent).

Ayo Skate: de soundtrack!

Het heeft even geduurd, maar na veel luister- en puzzelwerk in montage, weten we welke bands een plekje hebben veroverd in de reeks Ayo Skate van Ketnet, VRT MAX, en De Mensen.

Humo’s Rock Rally 2024: de finalisten

De laatste rechte lijn van Humo’s Rock Rally 2024 is ingezet. 784 deelnemers werden middels een demoselectie, vijf preselecties en twee halve finales teruggebracht tot de 10 allerbesten, die op 28 april in de AB zullen strijden voor het goud en eeuwige roem. Ontdek de tien finalisten hier!

Finalisten Wrock-contest

Deze 15 artiesten veroveren het podium van Wrock-contest, een nieuwe rockcontest voor opkomend talent uit de regio Deinze!

Bandcave Sessions 2024

Van 377 naar 7. Dit zijn dé opkomende artiesten die zich binnenkort mogen tonen op het podium van Bandcave.

Lawijtstrijd 2024

Met opnieuw 69 (!) bands en muzikanten die zich inschreven, wordt de 12e editie van Lawijtstrijd opnieuw een muziekfestijn. Uit al deze inzendingen selecteerde de jury 12 muzikale projecten.

Tuesday Circle

Café de loge geeft sinds jaren een podium aan jonge artiesten en/of try-outs van gevestigde waarden tijdens de Tuesday Circles. Dit is hun selectie.

Humo’s Rock Rally 2024: de selectie

Voor de 24ste editie van Humo’s Rock Rally schreven maar liefst 782 acts zich in. De redactie koos 53 gelukkige, maar vooral talentvolle artiesten, die in Vlaanderens concertzalen strijden om de winst.

De Nieuwe Lichting 2024: de finalisten

De gitaren zijn gestemd en de selectie knap talent van eigen bodem is bekend! Dit zijn de finalisten van De Nieuwe Lichting 2024.

Wacken Metal Battle 2024

Get ready to rumble metalheads! In het voorjaar van 2024 knallen opnieuw de voorrondes van de Wacken Metal Battle Belgium, hét podium voor opkomende bands!

Open Mic @ Het Depot

Een paar stembanden, een gitaar of een piano: het enige wat je nodig hebt om een hit te creëren. De Open Mic avonden in Het Depot zijn hiervoor ondertussen een doorwinterd begrip geworden. Beluister hier de artiesten die er het voorbije najaar het beste van zichzelf gaven.

Maanrockrally 2024: finalisten

Met bijna 300 inzendingen werd het de jury niet gemakkelijk gemaakt. Een plaats op Maanrock, daar maken drie van deze negen artiesten kans op. Kom naar het Maanrockrally-weekend op 23 en 24 februari in De Club, Mechelen.

Sound Track: de 18 laureaten!

De knoop is doorgehakt! Tijdens de finales op 9 december 2023 in AB, Het Depot, C-mine, VierNulVier, Cactus Muziekcentrum en Trix gaven 45 bands, singer-songwriters, rappers, producers en solo-acts het allerbeste van zichzelf, met resultaat. Na intensieve voorbereidingsweken koos de jury uit iedere regionale finale 3 laureaten.

PRG Warehouse Sessions #4

Met 210 inzendingen voor de opkomende editie van de PRG Warehouse Sessions, was het weer een grote uitdaging om een keuze te maken tussen al het jonge Belgische muzikaal talent. Deze zes artiesten winnen een volledige audiovisueel gecapteerde performance bij PRG.

Sound Track: Brusselse selectie

Deze 16 geselecteerden mogen tijdens de Brusselse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Antwerpse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Antwerpse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Limburgse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Limburgse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Oost-Vlaamse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Oost-Vlaamse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: Vlaams-Brabantse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de Vlaams-Brabantse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Sound Track: West-Vlaamse selectie

Deze 24 geselecteerden mogen tijdens de West-Vlaamse Sound Track voorrondes live bewijzen dat zij dé sound van morgen zijn. Ontdek ze vanaf 22 september in de jeugdhuizen en clubs bij jou in de buurt.

Busker Street 2023

Uit maar liefst 212 inzendingen selecteerde de jury beloftevolle acts voor de achtste editie van Busker Street op Leffingeleuren. Deze 11 treden in de voetsporen van Meskerem Mees, Mooneye en Crooked Steps.

Hilly Skate: de soundtrack!

Ketnet, VRT MAX, De Mensen en VI.BE geven nieuw talent een kans in de soundtrack van een nieuwe reeks die zich afspeelt in de skatewereld.

Recent talent

Deze beloftevolle artiesten kregen de voorbije weken een kans!

Mara Moja Sessions

Sinds 2019 geeft deze Open Mic in Antwerpen een podium aan talentvolle singer-songwriters en muzikanten.

Open Kiosk 2023

Deze 26 artiesten komen hun muzikaal talent etaleren op de muziekkiosk midden in het prachtige Veurnse Stadspark tijden 'Open Kiosk'.

Selectie Rockvlucht Rock Rally 2023

Deze acht strijden op 19 mei in Jeugdhuis Den Uitvlucht in Waregem. voor een plaats op het festival Rockvlucht.

Filmhuis Klappei Open Mic Night

Filmhuis Klappei presenteert 5 talentvolle singer-songwriters.

Tuesday Circle — voorjaar 2023

Café De Loge geeft dit voorjaar maandelijks een podium aan 6 singer-songwriters. Beginnende of (ons) onbekende artiesten krijgen een speelkans, gevestigde waarden proberen nieuw werk uit.

LOOF! 2023: de selectie

Uit meer dan 148 (!) inzendingen kozen Het Depot en VI.BE deze artiesten om mee te gaan op hun songwriting camp LOOF!

Bandcave Sessions 2023

Bandcave in Tielt lanceert zijn programma in 2023 met 7 beloftevolle VI.BE bands.

VI.BE ongehoord

10 jonge organisatoren duiken voor VI.BE in het platform. Wekelijks gaat één van hen parelvissen, kiest twee tracks uit en voegt die toe aan onze Ongehoord playlist. Keuzestress, iemand?