VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Sound Track kroont 18 laureaten tot de sound van morgen
© gerson ntiti

Sound Track kroont 18 laureaten tot de sound van morgen

Het is zover. De 18 laureaten van Sound Track 2021-2022 zijn bekend! Dit weekend gaven 45 bands, singer-songwriters, rappers, producers en solo-acts het allerbeste van zichzelf om te bewijzen dat zij echt de sound van morgen zijn.

19.12.21

Nieuws

Het is zover. De 18 laureaten van Sound Track 2021-2022 zijn bekend! Afgelopen weekend gaven 45 bands, singer-songwriters, rappers, producers en solo-acts het allerbeste van zichzelf om te bewijzen dat zij echt de sound van morgen zijn. Na voorbereidingsweken vol coaching, PA-repetities en feedback werden ze optimaal klaargestoomd voor deze grote finales.

Volledig volgens de maatregelen en voor een - beperkt - publiek bewezen de artiesten stuk voor stuk dat de muzikale toekomst verzekerd is in Vlaanderen en Brussel. Dat zagen ook de regionale jury's, die geen gemakkelijke taak hadden maar uiteindelijk toch knopen doorhakten.

En zo kunnen we vandaag vol trots de 18 laureaten aan je voorstellen:

Antwerpen

Brussel

Limburg

Oost-Vlaanderen

Vlaams-Brabant

West-Vlaanderen

Deze 18 laureaten treden in de voetsporen van o.a. Meskerem Mees, Coline & Toitoine, Ventilateur en Rosa Butsi. Net als de laureaten van de eerste editie starten ze elk aan een individuele “track”: een kansenparcours op maat, met professionele begeleiding, support van de brede muzieksector, een bootcampweekend, residenties in de muziekclubs, technische, zakelijke en/of grafische ondersteuning, opnametijd in professionele studio's, nationale expores en shows op vooraanstaande festivals, in concertzalen, in de Vlaams en Brusselse jeugdhuizen en zelfs op buitenlandse showcases.

Maar er is meer!

Nieuw dit jaar was de Lotto Publieksprijs. Hierbij was het niet de vakjury maar het publiek dat bepaalde wie met de prijs naar huis ging. Alle stemmen werden geteld, en per finale ging 1 artiest naar huis met een mooie cheque van maar liefst 1000 euro, aangeboden door Lotto.

De winnaars van deze eerste Lotto Publieksprijs zijn geworden

Antwerpen: Meltheads

Brussel: ADJA

Limburg: Koala Disco

Oost-Vlaanderen: Scarificator

Vlaams-Brabant: Neptune-bloom

West-Vlaanderen: Liquid Molly

Deze zes regionale finales ronden een jaar af waarin Sound Track voor de tweede keer op zoek ging naar de sound van morgen in elke regio in Vlaanderen en in Brussel. Die sound is er, en moet ondersteund worden, ook in moeilijke tijden. 

Sound Track is een live -en kansenparcours van VI.BE, Clubcircuit vzw, Ancienne Belgique, De Brusselse Jeugdhuizen, Cactus Muziekcentrum, Het Depot, Muziekodroom, muziekclub N9, Trix, De Casino, Democrazy, De Zwerver, Het Entrepot, Wilde Westen en Muziekclub 4AD, presented by presented by De Standaard, Studio Brussel, Knack Focus, Dansende Beren, Indiestyle, Luminous Dash, Lotto, Vlaanderen en Sabam for Culture.

Spotify stelde ondertussen ook al een officiële Sound Track playlist samen. Ontdek de strafste songs (van de laureaten die al releaseden) in deze officiële playlist, curated by Spotify!

Leer de Sound Track finalisten beter kennen

Promo adverteren

Reclame