VI.BE

De Zes 2017

204 inzendingen

Deadline 14.07.17

In 2017 gaat TRIX weer op zoek naar de zes meest beloftevolle muziekacts uit de provincie Antwerpen. Alle genres zijn welkom, van hiphop tot rock.

De Zes 2017

Gecreëerd door

Trix

Catbug wint De Zes 2017

Zaterdagavond heeft Catbug de wedstrijd De Zes voor muzikanten uit provincie Antwerpen gewonnen. Zij mag zich een jaar lang ‘Artist In Residence’ in Trix noemen, staat geprogrammeerd op We Are Open 2018 en mag op tour langs verschillende Vlaamse clubpodia.

De jury bestond uit Bert Moerman (programmator Trix en Boomtown), Astrid De Sterck (programmator AB), Joris Vaes (Labelbaas Tangram Records en dj) en Will Michiels (hiphopartiest TheColorGrey). Tijdens de finale werden zij versterkt door Eppo Janssen (programmator Pukkelpop).

Selder wint de publieksprijs, een aankoopcheque van 500 euro bij muziekhandel Bax Music. Alle finalisten kunnen bovendien rekenen op verdere ondersteuning en podiumkansen vanuit Trix.

De laureaten van deze tweede editie van De Zes treden in de voetsporen van Tin Fingers en Equal Idiots, die twee jaar geleden met de prijzen gingen lopen. Beide bands legden intussen een indrukwekkend parcours af: Tin Fingers werkte in Trix aan nieuw materiaal, leverde een indrukwekkende ep ‘No Hero’ af die unaniem lovende recensies kreeg en verkocht voor haar release show de Trix Club uit. Equal Idiots stond in de finale van Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting, stond wekenlang op nummer 1 in De Afrekening op Studio Brussel en speelde vele zalen en zomerfestivals plat.

Catbug

Music for humans but also for animals

Finalisten De Zes 2017

Gisteren vond de derde en laatste voorronde plaats van De Zes, de wedstrijd van Trix voor muzikanten uit de provincie Antwerpen. De jury koos volgende bands om door te gaan naar de finale:

David Jahmill, Garbage Dreams, Catbug, UMM, bleak en Selder (Publiekskeuze).

Tijdens de finale op zaterdag 25 november strijden zij in de Trix Club om de prijzen. De jurywinnaar mag zich Artist In Residence in Trix noemen en wint een clubtour. De winnaar van de publieksprijs neemt een aankoopcheque van € 500 van muziekhandel Bax Music mee naar huis.

De jury bestaat uit Bert Moerman (programmator Trix en Boomtown), Astrid De Sterck (programmator AB), Joris Vaes (Labelbaas Tangram Records en dj) en Will Michiels (hiphopartiest TheColorGrey). Tijdens de finale worden zij nog versterkt door Eppo Janssen (programmator Pukkelpop).

UMM

David Jahmill

Garbage Dreams

bleak

Catbug

TRIX gaat in het najaar van 2017 opnieuw op zoek naar de zes meest beloftevolle Antwerpse pop- en rockbands van het moment. Na een zeer succesvolle inschrijvingsperiode met maar liefst 247 (!) inschrijvingen en een intense beoordelingsronde, zijn de volgende 12 bands door de jury geselecteerd om zich tijdens drie voorrondes live voor te komen stellen in het TRIX Café:

Donderdag 28 september:

Garbage DreamsDrum Drum Dance DanceTwoFacebleak

Donderdag 5 oktober:

Rico SavageDavid Jahmill Selder Dirty Diamonds

Donderdag 12 oktober

CatbugAnne van de StarUnmade Beds UMM

Kom je favoriete band(s) aanmoedigen tijdens de preselecties, en bepaal mee wie namens het publiek naar de finale mag. Alle voorrondes vinden plaats in het TRIX Café. De deuren openen om 19.30 u en de toegang is gratis.