VI.BE

De Zes 2017

204 inzendingen

Deadline 14.07.17

In 2017 gaat TRIX weer op zoek naar de zes meest beloftevolle muziekacts uit de provincie Antwerpen. Alle genres zijn welkom, van hiphop tot rock.

De Zes 2017

Gecreëerd door

Trix

Catbug wint De Zes 2017

Zaterdagavond heeft Catbug de wedstrijd De Zes voor muzikanten uit provincie Antwerpen gewonnen. Zij mag zich een jaar lang ‘Artist In Residence’ in Trix noemen, staat geprogrammeerd op We Are Open 2018 en mag op tour langs verschillende Vlaamse clubpodia.

De jury bestond uit Bert Moerman (programmator Trix en Boomtown), Astrid De Sterck (programmator AB), Joris Vaes (Labelbaas Tangram Records en dj) en Will Michiels (hiphopartiest TheColorGrey). Tijdens de finale werden zij versterkt door Eppo Janssen (programmator Pukkelpop).

Selder wint de publieksprijs, een aankoopcheque van 500 euro bij muziekhandel Bax Music. Alle finalisten kunnen bovendien rekenen op verdere ondersteuning en podiumkansen vanuit Trix.

De laureaten van deze tweede editie van De Zes treden in de voetsporen van Tin Fingers en Equal Idiots, die twee jaar geleden met de prijzen gingen lopen. Beide bands legden intussen een indrukwekkend parcours af: Tin Fingers werkte in Trix aan nieuw materiaal, leverde een indrukwekkende ep ‘No Hero’ af die unaniem lovende recensies kreeg en verkocht voor haar release show de Trix Club uit. Equal Idiots stond in de finale van Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting, stond wekenlang op nummer 1 in De Afrekening op Studio Brussel en speelde vele zalen en zomerfestivals plat.

Catbug

Music for humans but also for animals