VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek de Limburgse sound van morgen!
-tje © kaat nouwen

Ontdek de Limburgse sound van morgen!

Altijd al willen weten wie de Limburgse artiesten voor de toekomst zijn? Dankzij Sound Track kunnen wij je alvast een idee geven. Ontdek de 8 finalisten die volgens de jury zullen zorgen voor dé Limburgse sound van morgen.

07.12.21

Nieuws

Op 18 & 19 december is het zo ver: dan bestormen de 45 Sound Track finalisten het podium tijdens een van de 6 regionale finales. Het ideale moment om de sound van morgen te leren kennen. Maar waarom wachten tot dan? Samen met onze vrienden van Dansende Beren en Luminous Dash verdiepten wij ons de afgelopen weken alvast in al dat muzikaal talent. Op deze pagina ontdek je hoe de sound van morgen klinkt in Limburg.

Limburg

UITVERKOCHT - Finale op zaterdag 18/12 in Muziekodroom.

-tje

Dromerige akoestische popnummers met een vleugje melancholie.

Wat Luminous Dash zag tijdens de voorrondes: “-tje is zo een parel die van de lockdown gebruik maakte om dromerige ingetogen en melancholische liedjes te maken. Normaal speelt deze dame eerder rock, maar met –tje doet ze het klein en ingetogen.”

Bij Dansende Beren vertelden ze waar ze inspiratie halen: “Open gitaarstemmingen, Jeff Buckley, Tamino… inhoudelijk vooral de dagelijkse gang van zaken en persoonlijke ervaringen.”

Desmond Dandies

Psychedelische rock die gelijktijdig oud én nieuw klinkt.

Hoe ze zichzelf omschrijven bij Luminous Dash: “Alles wat in het garage genre past en een beetje daarbuiten.” 

Hoe ze zich voorbereiden op de finale volgens het interview met Dansende Beren: “Sowieso met veel repetities en ervoor zorgen dat al onze nummers en sounds honderd procent goed zitten. We hebben ook wat optredens die ervoor zorgen dat we de nummers kunnen uittesten op publiek. We doen ook try-outs voor vrienden en kennissen in ons repetitiekot.”

Grizmo

Limburgse rapper met harde Engelstalige bars die je alle hoeken van de kamer toont.

Op de vraag van Luminous Dash waarom hij muziek maakt: “Het besef kwam toen ik in een heel diepe put zat 4 jaar geleden en muziek haalde mij daaruit. Puur luisteren gewoon. Het besef om het zelf te doen kwam ook al snel mee in die periode.”

Hoe Grizmo zelf zijn muziek omschrijft bij Dansende Beren: “Mijn sound is fresh en rauw. Ik geef er mijn eigen draai aan, vol emoties, en een beetje revolutionair.

Koala Disco

Lo-fi slaapkamerproject, ontstaan als zelftherapie. Psychedelische dreampop.

Waar de naam vandaan komt: Koala’ is een knipoog naar Australië. Daar bevindt zich momenteel een prachtige psych scene waar ik veel van mijn mosterd vandaan haal. ‘Disco’ bekte gewoon goed, plus het is op zich voor mij persoonlijk een invloedrijk genre.”

Wat de toekomstplannen zijn: “Het aantal optredens optrekken, want de teller staat momenteel op één. Vervolgens is er voldoende stof voor een tweede ep, dus we willen zo spoedig mogelijk met dit project beginnen.”

Monks.

Dj en producer die dromerige nummers combineert met hoekige beats.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “zodra hij begon te draaien, geraakte de zaal steeds voller en kregen de aanwezigen al snel de prikkel om mee te dansen. Hoe kon het ook anders? Met zijn positieve sfeer en dansbare deuntjes wist hij iedereen aan te steken.”

Wat Luminous Dash zag: “Monks bracht een fijne danceset, waarmee hij het publiek zelfs in beweging bracht.”

Niels Orens

Ritmische patronen, wijdse sounddesigns en een snufje Massive Attack.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “Muzikaal deed Orens het nochtans niet slecht. De combinatie van akoestische en elektronische geluiden maakte van de nummers iets zeer experimenteel.”

Wat Luminous Dash zag: “De harmonieuze samenhang tussen zijn akoestische en elektronische geluiden resulteert in een kleurrijk palet van emoties waar je ziel zich in kan vinden”

Osaka Riot

Improvisaties op modulaire synth. Luide kicks & acid bass.

Hoe Osaka Riot zijn sound zelf omschrijft? “Dramatisch en druk. Mensen noemen het nogal snel techno, maar ik denk dat het weinig van de ‘echte’ kenmerken met zich meedraagt buiten een repetitieve kick- en snarepatroon. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik het zelf geen techno noem uit gemakzucht”, aldus Osaka Riot bij Dansende Beren

Wat Luminous Dash zag tijdens de voorronde: “Na veel bliepjes werd de beat steeds heftiger en luider en eigenlijk best wel goed.”

Sevens

Multi-instrumentalist die alternative r&b brengt à la Frank Ocean & James Blake.

Wat Luminous Dash zag tijdens de voorronde: Met zijn mooie en loepzuivere stem bracht hij r&b gecombineerd met fusion jazz. Het publiek werd stil en luisterde aandachtig naar hem, dit was goed.”

Wat je kan verwachten: “Diepzinnige teksten vermengd met betoverende harmonieën, zwoele beats en een innemende baritonstem zijn alle ingrediënten die je nodig hebt om je onder te dompelen in Sevens’ wereld.” aldus Sevens in een interview met Dansende Beren.

Meer weten? Surf naar www.sound-track.be voor alle info!