VI.BE

TJE

TJE

Eigenzinnige, experimentele indietronica.

  • Experimental
  • Electronic
  • Alternative
  • Band
 • Brussel-Stad

Bio

Contact:

Management: lieuwe@reik.be

Bookings: kobe@reik.be

-------------------------------------------------

WINNAAR MAANROCKRALLY 2023 (Club - Mechelen, BE)

FINALIST SOUNDTRACK 2022 (Muziekodroom - Hasselt, BE)

HALVE FINALIST HUMO'S ROCK RALLY 2022 (Trix - Antwerpen, BE)

-------------------------------------------------

Over Humo's Rock Rally voorronde (Cactus, Brugge) - 2024

 • Humo

(...) Hoe ze met z’n drieën het podium vulden, hoe Versyck de volgspot greep en niet meer losliet, en ze in drie songs een sfeer opbouwden die je achteraf het gevoel gaf een volwaardig concert te hebben gezien: het waren lesjes in efficiëntie en professionaliteit aan alle andere deelnemers. Opvallend ook hoe ze met lange, vaak ingetogen stukken, toch de rumoerigere en van meer dan genoeg drank voorziene zaal stil kregen.

Over debuut EP IDOLS - 2023

(...) Maar bij IDOLS is niets wat het lijkt en zo ontpopt ook de afsluiter in iets wat je totaal niet zag aankomen. Hierbij zorgt black metal psychedelica namelijk voor een epische outro van een ijzersterke debuut-ep.

Het heeft met andere woorden even geduurd, maar tegen het einde van het jaar maakt TJE dan toch met de beloofde woorden van in januari waar. Met IDOLS raakt het drietal helemaal af van het kleine aura dat al van bij de begindagen rond hen hing, maar schenkt de band zichzelf ook meteen een eigen smoel. Met zijn debuut-ep schept TJE een volledig eigen wereldje, waarin het een dikke twintig minuten cool vertoeven is. Gek, chaotisch maar vaak indrukwekkend. Wij zijn alvast benieuwd naar hoe de band dit verhaal live zal gaan vertalen.

Over tweede single echoes - 2022

tje lijkt met deze nieuwste creatie zelfverzekerd verder te zoeken naar zijn geluid, al neemt dat niet weg dat ook “echoes” gewoon een zeer degelijk nummer werd. ‘Bezwerende indie/folk’ leest de bio van het drietal en die beschrijving doet deze single uiteindelijk zeker alle eer aan. Toch zijn er ook elektronische invloeden terug te vinden in het nummer, waardoor er meer pit in het geheel lijkt te zitten. De track vertelt het verhaal van hoe je gedachten blijven weerkaatsen in je hoofd, tot je bijna gek wordt van jezelf. Dat dat idee muzikaal versterkt wordt doordat “echoes” onder je huid kruipt, getuigt van potentieel. tje zal in elk geval nog even blijven na-echoën, zoveel lijkt nu al zeker.

Over de debuutsingle coolkidsbar - 2022

(...) binnen de paar seconden weet tje al onder je huid te kruipen. Met wat indringende synthgeluiden en het intrigerende stemgeluid van Lindy komt het geheel dromerig op gang, waarna er plots een twistje klaarstaat. Een akoestische gitaar maakt zijn intrede, waardoor er donkere wolken aan de horizon opdoemen. Het is een soort geordende chaos waar we in terecht komen, waarin alles wat tje in zijn mars heeft ons om de oren vliegt. Een bijzonder boeiende kennismaking dus, die ons alleen maar doet uitkijken naar meer van dit drietal, want deze “coolkidsbar” is een binnenkomertje.

Over Humo's Rock Rally voorronde (Posthoorn, Hamont Achel) - 2022

(...) -tje deed het spaarzaam, liet de instrumenten klanken maken die niet noodzakelijk in de handleiding vermeld staan, had met Lindy Versyck een zangeres die er zowel vocaal als fysiek stond, en bracht drie liedjes waar niet altijd een touw aan vast te knopen viel, maar waarin niemand iets speelde wat niet nodig was. Singer-songwriter noemen ze het zelf, maar dat was het niet. Uitermate boeiend, dat wel.

Over Soundtrack finale Limburg (Muziekodroom, Hasselt) - 2021

"Al tijdens de soundcheck werd duidelijk dat -tje een trapje hoger speelde dan alles wat we al zagen. Het drietal mag dan nog wel geen enkel nummer hebben uitgebracht, het totaalplaatje stond er zo goed dat het haast niet anders kon dat deze band met de eindoverwinning aan de haal ging. ... De stem van frontvrouw Lindy kroop onder onze huid en zorgde voor kippenvel. Het drietal mag dan nog maar weinig ervaring hebben, de internationale sound van de band was er eentje die ons nog lang zal bijblijven. ... "

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Melvin Slabbinck

  • 25
  • Brugge (BE)

  Gitaar

 • Lindy Versyck

  • 28
  • Hasselt (BE)

  Stem

 • Klaas Leyssen

  • 22
  • Herentals (BE)

  Bas

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om TJE te kunnen contacteren. Inloggen.