VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

We gaan het weekend in van de Week van de Belgische muziek

We gaan het weekend in van de Week van de Belgische muziek

Het weekend heeft heel wat in petto voor je. Ontdek hier alle livestreams, wandelingen en meer die jouw weekend nu al onvergetelijk maken.

05.02.21

Nieuws

Ter gelegenheid van de week werden meer dan 100 initiatieven op poten gezet, je kan ze allemaal ontdekken via weekvandebelgischemuziek.be. Zie je het bos even niet meer door de bomen tussen al die acties? At your service; hier is een overzicht van wat jij niet mag missen vandaag.

1 — Bied mee tijdens BidForLIVE2020

Een exclusieve e-bike van AC/DC, een stuk podium van AB, de gitaar van Jan Paternoster, een privéconcert van Ruben Block, The Starlings of Helmut Lotti, of toch liever een tête-à-tête op het middenplein van het Antwerps Sportpaleis? Om 20u volg je bovendien mee terwijl de topstukken geveild worden in een liveshow. Nog tot maandag 15 februari kan je een bod doen.

Bied hier mee:

Laatste kans: bied mee met BidForLIVE2020

2 — Strek de benen tijdens de Cactus Walk

Wandelen is menig Vlamings nieuwe hobby. Wandelen én daarbij ook nog eens Belgische muziek ontdekken is dan ook een droomcombinatie. Tijdens de Cactus Walk duik je in de geschiedenis van Cactus Muziekcentrum. Wandel door Brugge, ontdek de belangrijkste plekjes én verrijk je muzikale kennis.

Ontdek de route:

Cactus Music Walk

3 — Muzikanten brengen een Ode aan de Belgische muziek

Als afsluiter van de Week van de Belgische muziek roept VI.BE iedereen op om op 14 februari om 17u mee een massale ode aan de Belgische muziek te brengen met een eigen versie van een Belgisch nummer. Meedoen kan voor het raam, op de stoep of in de voortuin: zolang de hele straat maar – op een veilige manier – kan meegenieten.

Doe mee aan de muzikaalse Valentijn ooit:

Breng jij mee een massale ode aan de Belgische muziek?

14 februari 2021 om 17:00

4 — Lights For Live

Lights for Live wil het Sportpaleis uitverkopen. Op een virtuele manier weliswaar, want samenkomen om te genieten van muziek is voorlopig nog niet mogelijk. Hoe dan wel? Iedereen met een hart voor livemuziek kan voor twee euro een virtueel zitje kopen in het Sportpaleis. Op elk verkocht zitje in het Sportpaleis zal op 14 februari een lichtje branden. Alle lichtjes samen vormen uiteindelijk één grote sterke lichtbundel, een teken van solidariteit met de livemuzieksector want de opbrengst gaat integraal naar LIVE2020. Op zondag 14 februari om 19u volgt de apotheose.

Ontdek alle info:

Lights for Live verkoopt Sportpaleis uit ten voordele van LIVE2020

5 — Laat je inspireren op de Surround The Sound-Livestream

In deze tijden wordt meer dan ooit duidelijk hoe ‘surround’ de muzieksector is. Dat wordt gevierd met een thematische talk-/concertshow met Kids with BunsK1D en meer. 

Surround The Sound Livestream

14 februari 2021 van 14:00 tot 17:00

6 — Haal iets af bij Café Roskam en krijg er een gepersonaliseerd lied bij

Het Brusselse café Roskam trakteert op zaterdag elke klant op een 1 minuut vrije improvisatie door twee muzikanten, gebaseerd op hun dromen voor 2021.

Café Roskam vertaalt uw dromen, wensen en frustraties in 1 minuut muziek

13 februari 2021 van 14:00 tot 16:00

Kijk en luister Belgisch!

In lokale muziekwinkels, concertzalen en clubs tot in scholen, cultuur- en gemeenschapscentra, jeugdhuizen en bibliotheken: tijdens de tweede week van februari staat Belgische muziek in heel het land centraal. Ook op je radio en tv hoef je niets te missen. Een overzicht:

Kijk en luister: de Week van de Belgische muziek op jouw tv en radio

Verder op het programma

Vrijdag 12/2

Zaterdag 13/2

Zondag 14/2

Meer ontdekken? Check dan zeker www.weekvandebelgischemuziek.be.

Toon je hart voor Belgische muziek: deel je liefde met #weekvandebelgischemuziek, gebruik onze Facebook profielfotokader, zet je op aanwezig op ons Facebook event, schaf je Week van de Belgische muziek-sweaterT-shirt of tote bag aan en verspreid massaal het label.

Dit is de maandag van de Week van de Belgische muziek

Mis niets van de woensdag van de Week van de Belgische muziek

De Week van de Belgische muziek: het is donderdag!

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame