VI.BE

Breng jij mee een massale ode aan de Belgische muziek?
  • 14 feb

Breng jij mee een massale ode aan de Belgische muziek?

Tijdens de Week van de Belgische muziek richt VI.BE de spotlights op muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector. VI.BE en VRT zetten daarom de schouders onder de Week Van de Belgische Muziek, samen met verschillende spelers uit de sector en diverse media. Als afsluiter van de week moedigen we iedereen met een hart voor muziek aan om mee een massale ode te brengen.

Om 2021 goed van start te laten gaan zetten VI.BE en VRT de schouders onder de Week van de Belgische Muziek, samen met verschillende spelers uit de sector en diverse media. Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari richten we samen met verschillende spelers uit de muzieksector, VRT en diverse media de spotlights op muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector. Over heel België worden volop acties en initiatieven op poten gezet in het kader van de week, gecoördineerd door VI.BE. Als afsluiter van de week lanceren we ook een eigen project, en daarvoor hebben we jou nodig.

Laat ons hier weten dat jij meedoet!

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Zorg je mee voor de muzikaalste Valentijn ooit?

Om de Week van de Belgische Muziek af te sluiten moedigt VI.BE iedereen met een hart voor muziek – elke lokale held, van rockers, rappers, zangers, dj’s en trompettisten tot fluitende bakkers, muzikale buschauffeurs of tokkelende kassiersters – aan om een massale ode te brengen aan muziek van eigen kweek. Of je nu zingt of rapt, gitaar, trompet of piano speelt, je een lovey dovey dj-set draait of een remix brengt: het maakt niet uit. Ga op zoek naar hét Belgische nummer dat jou nauw aan het hart ligt en doe er je ding mee. Installeer je op zondag 14 februari om 17u stipt op je balkon, voor je raam of op de stoep en laat je straat meegenieten van jouw versie. Laat je muzikale creativiteit de vrije loop gaan, maar hou het vooral veilig.

Zet je alvast aanwezig op ons Facebook-event en geef via onderstaande link je nummerkeuze door en laat ons weten waar je je ode brengt, zodat wij weten waar er op Valentijn muziek weerklinkt. Wij bezorgen je binnenkort gepersonaliseerd promotiemateriaal, waarmee jij de hele buurt kan laten weten dat jij mee je liefde verklaart tijdens de Week van de Belgische Muziek. Wij brachten je gemeente of stad alvast op de hoogte van dit hele gebeuren. Ken je nog mensen die willen meedoen? Por hen zeker aan, the more, the merrier!

Duid 14 februari alvast met een groot hart aan in je agenda en maak er samen met ons één grote liefdesverklaring van om Belgische muziek en haar zwaar getroffen sector een hart onder de riem te steken. Liefde klonk nog nooit zo schoon, da’s nu al zeker.

Schrijf je nu in!

Meer weten over De Week Van de Belgische Muziek? Stay tuned, snel meer! Deel intussen alvast mee je liefde met #weekvandebelgischemuziek.

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Toon je hart voor de Belgische livemuzieksector

Sinds mid maart is het stil op onze podia. Muzikanten moeten het sindsdien zonder optredens en publiek stellen. Hoog tijd dus om alle Belgische muzikanten en hun zwaar getroffen sector nog eens de liefde en aandacht te geven die ze al bijna een jaar moeten missen. Want dat is nodig.

Toon je hart voor livemuziek van eigen bodem door LIVE2020 te steunen - het steunfonds voor en door de Belgische livemuzieksector. Organiseer zelf een actie, of steun één van de bestaande acties. Of doneer rechtstreeks een bedrag aan het steunfonds. Sms LIVE2020 naar 4666 en geef zo €1 euro aan LIVE2020 of scan onderstaande Payconiq QR-code, of zoek LIVE2020 in de winkellijst van de Payconiq by Bancontact-app, geef een bedrag in en bevestig je betaling. Voor elk gestort bedrag doet Payconiq er €1 bovenop. Roep je publiek op om te doneren of schenk zelf en krijg de kans om in de toekomst verder aan je dromen te bouwen. Zo dragen we allemaal samen bij aan een muzikale toekomst! 

Steun LIVE2020!

Datum

14 februari 2021 om 17:00