VI.BE

  • 14 feb

Surround The Sound Livestream

In deze tijden wordt meer dan ooit duidelijk hoe ‘surround’ de muzieksector is. Dat wordt gevierd met een thematische talk-/concertshow met Kids with Buns, K1D en meer. 

Muziek is zoveel meer dan het concert. Deze tijden zijn niet alleen voor muzikanten maar voor alle artiesten uit de scène een uitdaging. Meer dan ooit wordt duidelijk hoe verbonden, hoe meta, hoe surround de sector is. Dat maakt ze kwetsbaar, maar ook sterk. Deze verbinding is schoon en dat willen we vieren met een thematische talk-/concertshow. Op een industrial locatie Het Binnenwerk kweken we de atmosfeer & ambient van een festival. Zonder publiek, maar mét extra veel artiesten.

Met sound (live muzieksessies)
Met surround (interviews met spelers uit de muzieksector)
Maar vooral all around!

Een valentijn, een ode, een 🖤 voor de sector!

Sound Line Up

Kids With Buns

Indiepopband van Marie (21) en Amber (19). Met hun sfeervolle gitaren en uniek-ontwapenende, androgyne stem creëeren ze een sound die zalen stil krijgt. Winnaar van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021.

K1D

Belgische rap wonderkind met Senegalese roots, schopt al een tijdje keet met zijn vette beats en verse rhymes. Bekend van onder meer zijn samenwerkingen met Woodie Smalls.

Larssen.

Project van muzikant & producer Sasja Maekelberg. Donkere beats en effecten in combinatie met herkenbare lyrics, resulteren in obscure elektronische popsongs in de lijn van onder meer Sohn & Glass Animals.

Felicia

Voor het laatste plekje in de line-up deden we een oproep via het VI.BE platform. Het was geen gemakkelijke keuze. Er waren maar liefst 34 inzendingen. Maar met hart en ziel kozen we voor de trage lo-fi hiphop van Felicia. Ze heeft ook zeker iets te vertellen over de SURROUND van de SOUND. Onlangs schreef ze de VRT een open brief over herkenning in de media. Ze ging langs bij Flo Windey bij #Faqda

Surround line-up

Presentatie door Sander Vandenhende (Stubru), Ann-Sophie Dewaele van Girls go BOOM, Roel Lambrechts, (productie bij Trix & tourmanager van Blackwave), Steffi Sturm (producer/DJ UNOS, Selector bij BRUZZ & producer bij Darker Than Wax), Mattias Goossens (muziekjournalist bij Indiestyle, Ohlalala & De Standaard), Koen Keppens (concertvideo- & fotograaf, maker van het boek 'Music for the deaf'), Ilja Bracke (ikorganiseer.be), Sienie Van Geerteruy (Consouling Sounds)

Blijf op de hoogte via het Facebook-event.

Datum

14 februari 2021 van 14:00 tot 17:00