VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Een recordjaar voor VI.BE platform
© isaac roux

Een recordjaar voor VI.BE platform

2022, dat was het jaar waarin VI.BE platform meer kansen dan ooit lanceerde. Maar ook het jaar waarin het platform een ware metamorfose onderging. Een terugblik in cijfers!

20.12.22

Nieuws

Wie kansen zegt, zegt VI.BE platform. En dat waren er in 2022 meer dan ooit. Het vorige recordaantal kansen (de open calls, oproepen, campagnes dus) uit 2018 werd dit jaar verbroken: dit jaar klokten we af op niet minder dan 220 open calls! Die resulteerden dan weer in een slordige 1.200 kansen in de vorm van optredens, airplay, reviews, exposure, ... want één oproep leidt vaak tot meerdere kansen voor de geselecteerde artiest(en). Het voorbije topjaar werd in oktober ook nog eens bekroond met een heuse metamorfose. Na de lancering van een gloednieuwe versie is VI.BE platform meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Als een winnaar

Veel kansen, dat zijn natuurlijk ook veel winnaars. Van artiesten die voor het eerst hun kans waagden, tot ware routiniers die al jaren VI.BE platform als hun tweede thuis hebben, allemaal vinden ze de weg naar ons platform. Wie daarin het meest uitblonk? Dat was Isaac Roux, het muzikale project van Louis De Roo. De Hasseltse singer-songwriter won maar liefst 10 (!) kansen, en vulde zo zijn jaar met shows in Dranouter en Leffinge, maar schopte het evengoed tot de finale van Humo’s Rock Rally.

Moest Isaac Roux nét laten voorgaan in de categorie singer-songwriter en ook in het algemene klassement: Rubus. De Antwerpenaar versierde 9 speelkansen, en claimt zo de zilveren medaille voor 2022. Brons is voor de aanstekelijke synthpop van NEVAnet als Isaac Roux afkomstig uit het Hasseltse, en in 2022 terug te vinden op podia van Lier tot Puurs-Sint-Amands.

Drie acts die er met kop en schouders boven uitstaken, en nipt het peloton wisten voor te blijven. Want net als klimaatkleven bleek het winnen van 7 kansen dit jaar een ware hype. 23CRW, Caspar Auwerkerken, IJSBRAND, Obi Pittomvils én MARBLE, ze bouwden dit jaar allemaal aan hun livereputatie, en neem het van ons aan, je zal hen de komende jaren nog vaak tegenkomen, van je Lokale Helden podia tot de grote AB!

VI.BE platform is er ook voor jou

Wil jij volgend jaar jouw naam ook in dit lijstje zien verschijnen? Dan zit er maar één ding op, maak je profiel aan op VI.BE platform, waag je kans, en wie weet word jij wel de nieuwe nummer één. We helpen je met veel plezier al op weg met deze 11 tips om nog meer uit jouw profiel te halen, en ook ons artikel over je eerste speelkansen helpt je al een heel eind op weg!

Promo adverteren

Reclame