VI.BE

Caspar Auwerkerken

Caspar Auwerkerken

Caspar Auwerkerken is a 22 year - old singersongwriter.

  • Singer-songwriter
  • Solo
 • Hasselt

Bio

Zijn songs worden gretig gedraaid in ‘Duyster’ op Radio 1 en ‘Vuurland’ op StuBru, de muziekblogs Dansende Beren en Luminous Dash riepen hem al uit tot één van de meest spraakmakende talenten van België, hij is Artist in Residence in zowel Het Depot als Muziekgieterij Maastricht (waar hij vorig jaar de allereerste Jan Mans Award voor jong talent in ontvangst mocht nemen) en hij mocht al de voorprogramma’s verzorgen van onder andere Strand of Oaks, Portland, Meskerem Mees en The Bony King of Nowhere.

Zijn unieke stemgeluid – dat doet denken aan Sophia en Thom Yorke - wordt overgoten met dromerige arrangementen en minimalistische soundscapes. Deze laatste zijn van de hand van muzikant Orson Wouters (Aili, Transistorcake) die sinds debuutsingle Hyacinth mee aan boord is als producer. Zijn debuut-EP zal na de zomer van 2023 verschijnen bij V2 Records als voorloper van een debuutalbum dat in het najaar van 2024 het levenslicht moet zien.

Het handelsmerk van Caspar Auwerkerken: zorgvuldig opgebouwde melancholische songs die naar het einde toe in alle subtiliteit losbarsten.

Quotes

“De jonge Hasselaar is een gigantisch talent in onze Belgische muziekwereld." -Dansende Beren

“De juiste snaar geraakt. De gevoelige.” - Eppo Janssen (Duyster, Pukkelpop) – (nav Hyacinth)

“Zo weet Caspar ons vanaf de eerste seconden mee te slepen richting een bevroren meer in het midden van een of ander bos. Met een akoestische gitaar en een stem die knipoogt naar Tamino en Thom Yorke, houdt hij ons zo goed als meteen in zijn greep. Eenmaal het eerste refrein aanbreekt, zijn we helemaal verkocht. “Hyacinth” bloeit traag maar gestaag wondermooi open, waardoor het ernaar uitziet dat Caspar Auwerkerken alle hoge verwachtingen weet te bevestigen.” – Dansende Beren (nav Hyacinth)

“De extra laagjes muzikaal vernis die de sound onderging, maakt dat deze ruwe diamant steeds meer fonkelt. Hyacinth klinkt dromerig, duyster en beroert van bij de eerste noot.” – Luminoush Dash (nav Hyacinth)

“Hoe mooi ontvouwt deze single de blaadjes! Met enige voorzichtig schurende elektronica breekt hij de grond open, waarna Auwerkerken voorzichtig de akoestische gitaar aanslaat en zingt met een engelenstem die ijs doet smelten. De fijnmazige elektronica blijft zoemen, maar moet toch wijken voor langgerekte strijkers en subtiel drumwerk.” -DaMusic (nav Hyacinth)

Contact

Management: david@skytiger.be / +32475395227

Label: V2 Records Benelux - an.lesneuck@v2benelux.com

Bookings: robin.tulkens@livenation.be

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Caspar Auwerkerken

  • 24
  • Hasselt (BE)

  Stem - Gitaar, Cello

Shows

 • Café De Loge

  Gent (BE)

 • Trix (support Neal Francis)

  Antwerpen (BE)

 • Emotia (Support Outer)

  Erpe-Mere (BE)

 • Vrijthof

  Maastricht (NL)

 • Posthotel

  Wetteren (BE)

Contact

Je moet ingelogd zijn om Caspar Auwerkerken te kunnen contacteren. Inloggen.