VI.BE

Caspar Auwerkerken

Caspar Auwerkerken

Caspar Auwerkerken is a 22 year - old singersongwriter.

  • Singer-songwriter
  • Solo
 • Hasselt

Bio

Zonder ook nog maar één single te hebben uitgebracht, wordt Caspar Auwerkerken al in 2021 door de muziekblogs Dansende Beren en Luminous Dash uitgeroepen tot één van de meest spraakmakende talenten van België. Enkel gewapend met een gitaar en zijn wondermooie stemgeluid mag de 22-jarige singer-songwriter de voorprogramma's verzorgen van onder meer Portland, Meskerem Mees, Mauro Pawlowski en Admiral Freebee.

Wanneer muzikant en producer Orson Wouters (Aili, Transistorcake) zijn pad kruist, wordt het al snel duidelijk dat zij een match made in heaven zijn. Samen duiken ze de studio in met als resultaat de prachtige debuutsingle Hyacinth die in februari 2022 gereleased wordt. Zijn wondermooie stem - soms neigend naar Thom Yorke, Sophia of The Bony King of Nowhere - wordt overgoten met dromerige arrangementen en minimalistische soundscapes.

Zijn debuut veroorzaakt een stroomversnelling: Caspar ontvangt begin september de allereerste Jan Mans Award voor jong talent van Muziekgieterij Maastricht, hij tekent een labeldeal bij V2 Records en hij wordt artist in residence in zowel Muziekgieterij als Het Depot.

De ideale voedingsbodem voor zijn tweede single, zo blijkt. In Skies bouwt opnieuw zorgvuldig op, om naar het einde toe in alle subtiliteit los te barsten. De gedroomde opvolger van Hyacinth die aantoont dat deze jonge belofte nog heel wat in zijn mars heeft.

Quotes

“De jonge Hasselaar is een gigantisch talent in onze Belgische muziekwereld." -Dansende Beren

“De juiste snaar geraakt. De gevoelige.” - Eppo Janssen (Duyster, Pukkelpop) – (nav Hyacinth)

“Zo weet Caspar ons vanaf de eerste seconden mee te slepen richting een bevroren meer in het midden van een of ander bos. Met een akoestische gitaar en een stem die knipoogt naar Tamino en Thom Yorke, houdt hij ons zo goed als meteen in zijn greep. Eenmaal het eerste refrein aanbreekt, zijn we helemaal verkocht. “Hyacinth” bloeit traag maar gestaag wondermooi open, waardoor het ernaar uitziet dat Caspar Auwerkerken alle hoge verwachtingen weet te bevestigen.” – Dansende Beren (nav Hyacinth)

“De extra laagjes muzikaal vernis die de sound onderging, maakt dat deze ruwe diamant steeds meer fonkelt. Hyacinth klinkt dromerig, duyster en beroert van bij de eerste noot.” – Luminoush Dash (nav Hyacinth)

“Hoe mooi ontvouwt deze single de blaadjes! Met enige voorzichtig schurende elektronica breekt hij de grond open, waarna Auwerkerken voorzichtig de akoestische gitaar aanslaat en zingt met een engelenstem die ijs doet smelten. De fijnmazige elektronica blijft zoemen, maar moet toch wijken voor langgerekte strijkers en subtiel drumwerk.” -DaMusic (nav Hyacinth)

Contact

Management: david@skytiger.be / +32475395227

Label: V2 Records Benelux - an.lesneuck@v2benelux.com

Bookings: robin.tulkens@livenation.be

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Caspar Auwerkerken

  • 23
  • Hasselt (BE)

  Stem - Gitaar, Cello

Shows

 • Café De Loge

  Gent (BE)

 • Trix (support Neal Francis)

  Antwerpen (BE)

 • Emotia (Support Outer)

  Erpe-Mere (BE)

 • Vrijthof

  Maastricht (NL)

 • Posthotel

  Wetteren (BE)

Contact

Je moet ingelogd zijn om Caspar Auwerkerken te kunnen contacteren.