Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

IJsbrand trekt eropuit met piano en stem, op zoek naar contact, plezier en troost. Naast muzikant is IJsbrand ook een geboren verteller. Hij neemt zijn publiek mee op pad langs gezellige pleintjes, donkere eilanden en vreemde volières. Thema’s als hoop, kunst en liefde, maar ook mentaal welzijn en levensvragen vinden zich lichtvoetig een plek in zijn oeuvre. Hij komt uit een muzikaal nest en werd meerstemmig opgevoed tussen de LP’s van zijn vader.

De Nederlandse taal is zijn favoriete speeltuin: ze laat hem toe uit het leven te grijpen en iets intiems uit te wisselen. Daar waar hij in zijn job als psycholoog andere mensen beluistert en hun verhalen mee onderzoekt, vindt hij in zijn muziek een eigen stem. IJsbrand maakt muziek die raakt, brengt humor met een filosofische twist, en dat steeds met klank en poëzie hoog in het vaandel.

IJsbrand was winnaar van Lalapop 2021 en haalde de tweede prijs binnen op dé wedstrijd voor Nederlandstalige muziek: de Nekkawedstrijd 2021-2022. Hij ontving er ook de prijs voor strafste hommage aan Kris De Bruyne.

“Zijn muziek is ontroerend, prachtig. Als het de koersen waren, ik zette in op IJsbrand.” - Herman Van Veen

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.