VI.BE

Evenementen organiseren

Zowat overal worden evenementen georganiseerd. Bij het organiseren van een muziekevenement komen ook heel wat praktische en financiële aspecten kijken.

16.12.19

Advies
© nina vandeweghe

© nina vandeweghe

Je kan omwille van heel uiteenlopende redenen een feest, concert of festival organiseren. Gewoon voor de fun, om zware winst te maken, om een bepaalde muzikale niche in het daglicht te plaatsen, … Een andere uitstekende reden is om jezelf als dj of muzikant een makkelijke extra speelkans te fiksen en zo podiumervaring op te doen of jezelf te promoten. Voor bepaalde zaken bestaat er geen gouden formule, voor andere gelden dan weer heel speciale (wettelijke) regels.

Als je zelf iets organiseert kan je een bekendere artiest uitnodigen om samen met jou te spelen of te draaien. Zo ben je zeker dat er wat volk zal komen. De mensen die dan speciaal voor de bekendere act komen, zullen jou ook bezig zien, en op die manier kan je je fanbase verder uitbouwen.

Voorbereid aan de start

Wat de reden ook is: een event organiseer je niet zomaar. Zelfs bij kleinschalige evenementen hou je het best rekening met een aantal zaken, zoals planning en begroting, Sabam en billijke vergoeding, omgaan met winst of verlies, etc. En als het allemaal iets grootschaliger mag, dan kan je ook niet zonder security, verzekeringen, vrijwilligers, etc.

VI.BE en Formaat bundelen de krachten op www.ikorganiseer.be met alle info over het organiseren van evenementen.

Een vraag over jouw situatie? We geven je ook in coronatijden persoonlijk advies via chat / mail / videochat.

VI.BE werkt voorlopig nog van thuis uit. Maak een videochat-afspraak met een van onze adviseurs.