VI.BE

Merodefestival 2024

92 inzendingen

Deadline 01.12.23

Speel je muziek (3 x 15 minuten sets) akoestisch in de natuur van landschapspark de Merode voor een luisterbereid publiek tijdens onze muzikale wandelingen.

Merodefestival 2024

Gecreëerd door

Merodefestival

Merodefestival 2024

De muzikale wandelingen van Merodefestival zijn ondertussen een begrip geworden. Tijdens korte akoestische sets op prachtige plekken in de Meroderegio, toon je jezelf voor een zeer luisterbereid publiek dat op dat moment een groepswandeling maakt.

Hiervoor zocht Merodefestival twee bands/artiesten/ensembles/... die het niet erg vinden om met de voeten vol modder te ploeteren en te midden de natuur 3 sets van 15 minuten akoestisch te brengen.

Het festival vindt plaats van 8-13 mei 2024 in en om de ruime Meroderegio (Diest, Herselt, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Laakdal, Tessenderlo, Westerlo, ...).

Om je een beeld van de muzikale wandelingen te geven kan je hier een korte video bekijken. De programmatie van het voorbije jaren kan je hier terugvinden.

En na 92 inzendingen - wat op zich gewoon geweldig is - te bekijken koos Merodefestival er uiteindelijk 2 winnaars uit:

Nele Uyttendaele & Daan Jacob zullen een jazzy toets toevoegen aan het programma. Dat Daan uit de regio komt, en dat ze kristalzuiver spelen en zingen zal een heerlijke thuismatch opleveren.

Amber Haddad brengt dan weer op totaal eigen wijze Oriëntaalse muziek naar de Meroderegio. Ze leidt ons in de wonderbaarlijke muziek uit Libanon met invloeden zoals Fairuz.


Amber Haddad Quintet

The Amber Haddad Quintet found their own way of interpreting oriental music combined with mediterranean music into own compositions and covers.

Nele Uyttendaele & Daan Jacob