VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Tweede Sound Track bootcamp opnieuw een schot in de roos
© cato crevits

Tweede Sound Track bootcamp opnieuw een schot in de roos

Afgelopen weekend trokken de 18 Sound Track laureaten richting Jupille voor de start van hun natraject. Daar werden ze hartelijk ontvangen door VI.BE, de clubs van Clubcircuit, AB, de Brusselse Jeugdhuizen en een hoop andere professionals uit de muzieksector. Een verslag.

15.02.22

Nieuws

Donderdag

Donderdagavond werd op het gemak begonnen. Zowel de 18 laureaten als de verschillende clubs (denk aan AB, Trix, Het Depot,...) zakten af naar het rustieke Jupille, om daar hun intrek te nemen in de gebouwen van Wildtrails. Ze mochten meteen aanschuiven aan tafel, want het team van Democrazy (ThomasJef en Ann-Sophie) zorgde voor overheerlijk eten, en de sfeer zat meteen goed. 

Na een korte intro, waarin Art Philippeth (VI.BE) en Mike Naert (Het Depot) uitlegden wat er dit weekend op de planning stond, was het tijd om voor de eerste keer de kelder in te duiken. Deze kelder doet tijdens bootcamp dienst als concertzaal, en gaf alle laureaten de kans om een kwartier lang zichzelf te tonen aan de andere bootcampers.

De eerste 6 die het podium mochten betreden waren Cesar Quinn, Ysmé, Nona Problemo!, BLUAI, Niels Orens en Indigo Mango. Stuk voor stuk gaven ze het beste van zichzelf, om aan het einde van de avond uit te lopen in een jam met alle laureaten samen. Een fantastische openingsavond, die dankzij het team van Muziekclub N9 (SanderBertJelle!) ook een streling was voor oog en oor. We waren nog geen dag bezig, en toch waren er al vele vriendschappen gesmeed tussen verschillende artiesten.

cesar quinn © cato crevits

cesar quinn © cato crevits

Vrijdag

Op vrijdag was het dan tijd voor het serieuze werk! Tijdens de sessie Who’s who vertelden Astrid De Sterck (AB), An Lesneuck (V2), Lut Hendrix (Bestov), Daan De Bruyne (Daan Agency) en Lucas Declercq (VI.BE) de laureaten alles, maar dan ook echt alles dat ze moesten weten over de Belgische muziekwereld.

Daarna hadden de laureaten de keuze tussen een sessie rond livestrategie, waarin Ineke Daans (PIAS) duidelijk kwam maken dat live spelen toch wel wat voorbereiding vraagt, en een sessie rond visuele identiteit en sociale media, waarin Tina Herbots (Rockoco) en Dries Bluekens (VI.BE) aantoonden dat je als artiest op een simpele manier kan zorgen voor een straffe online aanwezigheid.

In de namiddag was het dan weer tijd voor een (zeer) avontuurlijke wandeling. We betwijfelen nog altijd of de afdaling langs het mountainbike parcours wel volgens de planning was, maar één ding is zeker, iedereen geraakte heelhuids en in een recordtempo aan de jachthut, waar hapjes en drankjes stonden te wachten bij het knapperende kampvuur.

Na de jachthut was het tijd om alles te weten te komen over pers en media, en dat van niemand minder dan Joris Jonckheer (Studio Brussel), Inge Schelstraete (De Standaard) en Kimberley Haesendonck (Sony Music). Anton De Boes (VI.BE) zorgde voor de vakkundige moderatie van het gesprek, waarin we ontdekten dat je muziek op de radio krijgen niet zo vanzelfsprekend is.

Na een opnieuw overheerlijke maaltijd stonden de volgende zes laureaten al te trappelen in de kelder. En het werd wederom een avond vol variatie, met op het programma ÃoMAVEEThe Christian ClubDishwasher_Sevens Monks.

workshop press play © cato crevits

workshop press play © cato crevits

Zaterdag

Op zaterdag was het tijd voor persoonlijk advies op maat. De crème de la crème van de Belgische muzieksector zakte af naar de Ardennen om daar 1 op 1 in gesprek te gaan met de Sound Track laureaten. Van Chuki Beats tot Tsar B en van Herman Hulsens tot Hendrik De Rycker, ze waren er allemaal, klaar om te helpen met concrete feedback op nummers, plannen en dromen.

Dankzij Sennheiser en Kick konden ze ter plekke demo’s en video’s beluisteren en beoordelen, feedback geven en antwoorden op de vele vragen van de laureaten.

Ook het team van Sabam stond klaar met advies, net als Amplo, en wie interesse had in media kon ook langsgaan bij Dansende BerenFormaat vertelde dan weer alles over shows in jeugdhuizen, en hoe er binnen het Live Netwerk maar liefst 30 speelkansen komen voor de laureaten. Geen enkele vraag bleef dus onbeantwoord!

Variphone stond dan weer in voor de veiligheid en maakte ter plekke oordoppen en in-ears op maat aan een vriendenprijs.

Het was al bij al een ongelooflijk waardevolle dag voor de laureaten, maar ook voor iedereen uit de sector. Niet alleen konden zij kennis maken met de sound van morgen, ze zagen ook eindelijk elkaar nog eens terug, wat dankzij corona toch weeral even geleden was.

Het was dan ook vanzelfsprekend dat er die avond wat stond te gebeuren in de kelder. Met Porcelain idBarno Koevoet & the DuijmschpijkersADJAMeltheadsBobbi Lu Alioth zorgden voor de derde dag op rij voor een geweldige avond, die deze keer ook werd afgesloten met een dj-set. 

What’s next?

Natuurlijk eindigt het niet hier. Het voornaamste doel van het bootcamp is om voor de artiesten het track uit te tekenen waaraan ze het komende jaar gaan werken. Ook tijdens dit traject ontvangen ze de volledige steun van de livesector, spelen ze op showcases, nemen ze nummers op, releasen ze platen en nog veel meer. Je hoort nog van hen!

Meer lezen?

Ben je na het lezen van dit uitgebreide verslag nog niet uitgelezen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want ook De StandaardDansende Beren en Luminous Dash stuurden hun reporters ter plaatse. 

artikel in de standaard

artikel in de standaard

Sound Track kroont 18 laureaten tot de sound van morgen

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

PRG Studio

Reclame