VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek de 6 finalisten van de Nekka-wedstrijd
zonen met vaders © veerle frissen

Ontdek de 6 finalisten van de Nekka-wedstrijd

Zaterdag 9 april is het zover: de finale van Nekka-wedstrijd! Zes Nederlandstalige artiesten geven in Kunstencentrum Monty in Antwerpen het beste van zichzelf om een plek in de Lotto Arena te bemachtigen.

05.04.22

Nieuws

Onder het motto “de Nederlandse taal beroert en ontroert altijd” organiseert Nekka jaarlijks de Nekka-wedstrijd. Makers van Nederlandstalige muziek, gaande van snoeiharde gitaren tot zachte piano, kunnen intekenen op deze wedstrijd. De buit? Een optreden in de Lotto Arena tijdens Nekka-nacht, persoonlijke begeleiding op maat én muzikale en zakelijke coaching door Nekka, in samenwerking met VI.BE.

Dit zijn de 6 artiesten die gaan proberen de jury en het publiek te overtuigen:

  • Singer-songwriter Nieuwstadt observeert. Én zingt. Over de dingen die ons vaak ontglippen. Zijn songs zijn het resultaat van zijn introspectie en reflectie over de kleine dingen des levens.
  • Ijsbrand schrijft eigen muziek en begeleidt zichzelf op piano. Verhaal en klank versmelten tot één evenwichtig geheel. Doet bij momenten denken aan Hozier, Gabriel Rios, Coldplay en Tamino.

  • Female power alom met Blond. De drie jonge vrouwen schrijven scherpe, maar gevoelige teksten. Blond wil het stereotype van het domme blonde meisje terug claimen en het woord een nieuwe betekenis geven.

  • Muzikante en muziekpedagoge Yentl brengt muziek op z’n puurst en recht uit het hart. De solo-muzikante weet zowel eigen werk als covers vol emotie te brengen.
  • Evawicht balanceert tussen kleinkunst, spoken word, slam poetry en zang. Ze begeleidt zichzelf met bas, elektronica, gitaar en piano.

  • Zonen met Vaders, het zevenkoppig collectief uit Gent, worden als de vaandeldragers van de Nederlandstalige ondergrondpop gezien. Gelaagde, betekenisvolle teksten worden geruggesteund door een rijk palet aan instrumentatie en stijlinvloeden.

Nieuwsgierig naar wie het tot in de Lotto Arena zal schoppen? Zak dan deze zaterdag zeker af naar kunstencentrum Monty in Antwerpen! 

Kan je er dan niet bij zijn? No worries! VI.BE reikt dit jaar namelijk ook een Stoemp-prijs uit. De winnaar kan je op dinsdag 17 mei in Bar Pilar vinden voor een intieme set in het kader van Stoemp! Ook oud-winnaar Tenorin, zal van de partij zijn!