Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Zonen met vader speelt graag, met muzikale genres & met woorden. Op die manier worden ze steeds meer de vaandeldragers van de Nederlandstalige ondergrondpop. Het zevenkoppig collectief uit Gent houdt van binnen & buiten de lijntjes. De muzikanten ondersteunen gelaagde, betekenisvolle teksten met een rijk palet aan instrumentatie en stijlinvloeden. Blazers, samenzang, elektronica, synths, zachte & ontregelende gitaren versmelten tot een boeiend en eigentijds poporkest.

Sinds 2016 werkt Zonen met vaders aan integere songs waarbij de muzikale ontwikkeling en het verhaal primeren. Twee EP's ('Open & dicht' - 2017, 'Liefde?' - 2021) zijn sprekend voor die ontdekkingstocht. Het volledige album 'Ogen voor een andere blik' kwam er in 2020 in eigen beheer na een succesvolle crowdfunding met bijdrages van bijna driehonderd fans. In april 2022 kregen ze de publieksprijs van de Nekkanachtwedstrijd.

Het album kreeg enthousiaste reacties van de pers: "Eén van de ontdekkingen van het jaar!" (**** Het Nieuwsblad),

"Dit is het soort songs dat over dertig jaar zou moeten opduiken in de Lijst der Lage Landen, maar ook van het soort dat de laagjes maar mondjesmaat prijsgeeft." (Damusic)

"We zetten ze graag tussen toppers als Eefje de Visser, Spinvis, Yevgueni, horen er soms nostalgische vleugjes van Herman Van Veen in, maar evengoed van Arbeid Adelt!" (Luminous Dash)

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.