VI.BE

Wilde Westen zoekt Lotto Wild Talent

64 inzendingen

Deadline 11.07.22

Onder de noemer Lotto Wild Talent gaan Wilde Westen en Lotto dit jaar opnieuw op zoek naar een artist in residence.

Wilde Westen zoekt Lotto Wild Talent

Gecreëerd door

Wilde Westen

Samen met VI.BE en Lotto gingen we op zoek naar het grootste talent van onze regio. Uit 64 inzendingen koos een professionele jury ZLDR als West-Vlaanderens next big thing.

Met Lotto Wild Talent zoeken we naar een artiest of band uit regio Kortrijk die werkt aan een eerste wapenfeit. De winnaar wordt vervolgens begeleid en ondersteund met een traject op maat. Voor het jaar 2022-2023 wordt ZLDR onze nieuwe artist in residence. We bieden hen repetitieruimte, P.A. sessies en professionele ondersteuning op maat. Als kers op de taart krijgen ze ook de kans om een EP release show te organiseren in concertzaal De Kreun.

Meet: ZLDR

In 2021 kropen Julien en Thomas Jacquemain met hun vriend en dj Lennert Declerq op hun zolder in - 8930 - Menen om muziek te maken. Lennert had een heel arsenaal aan beats, maar geen sterke muzikale richting . Enter les frères Jacquemain. Met hun rake, eerlijke en aanstekelijke Franco-Belge lyrics weten ze perfect hun plek in de Belgische hiphop scene te veroveren.

ZLDR

ZLDR is een Menens HipHopcollectief zwevend op Franco-Belgische beats. Denk aan: Le 77, Zwangere Guy, Stikstof, Roméo Elvis