VI.BE

De Nieuwe Lichting 2021

  • Media
833 inzendingen

Deadline 11.10.20

Studio Brussel gaat op zoek naar nieuw muzikaal talent.

De Nieuwe Lichting 2021

Gecreëerd door

Studio Brussel

En de winnaars zijn ...

Meer dan 850 bands schreven zich dit jaar in en na een ijzig spannende finale kennen we eindelijk de drie winnaars. We stellen je voor aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021.

Sint-Niklaas, waar ze steeds de grootste moeten hebben en waar ze soms ook de grootste hebben: de grootste markt bijvoorbeeld... en de grootste talenten. Want we weten het nu al: Kids With Buns is een naam die we nog veel gaan horen. Marie en Amber lijken geschoold in de indiesound die ons al tokkelend naar een heerlijk dromenland leidt. Jullie waren méér dan overtuigd van het unieke en diepe stemgeluid van Marie.

We hebben even naar de VRT taalllijn gebeld, en neen 'Ramkot' is nog niet opgenomen in de Dikke Van Dale. Maar nu ze zichzelf winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021 mogen noemen, komt daar waarschijnlijk snel verandering in. De Gentenaars vielen de finale binnen met een song die bouwt op een coole groove, maar nooit verveelt door de onverwachte tempowissellingen. Verwacht het onverwachte, zou een concurrerende krant schrijven, wij houden het bij: dansen maar!

De grote Chinese filosofen hebben het over 'Wei Wu Wei': handelen door niet te handelen, want soms is niks doen veel beter dan wél iets doen. Of The Haunted Youth zich verdiept hebben in het Taoïsme, betwijfelen we, maar ze weten als geen ander dat je soms weinig nodig hebt om een topnummer te maken. We maken dan ook een diepe buiging voor de heerlijke sfeer en het riedeltje dat niet meer uit het hoofd te krijgen is.

Kids With Buns

Belgian indie singer-songwriter duo. Halve finalist Humo's Rock Rally.

Ramkot

Er is geen kot, zoals een Ramkot.

The Haunted Youth