VI.BE

Climate Express Song

60 inzendingen

Deadline 04.09.15

Maak het lied van de klimaatbeweging en breng je song op de 3 Climate Express events, o.a in de AB op 12/11.

Climate Express Song

Gecreëerd door

Climate Express

Geen strijd zonder muziek. Samen met Poppunt en muziektempel Ancienne Belgique ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Voor het tweede luik van de muziekwedstrijd beluisterden jurylid van dienst Pieter Embrechts en Climate Express de niet minder dan 66 ingestuurde liedjes om de Song to Move the Climate te vinden. De winnaar van al dat grasduinen: de band Skatchou Bottos. Zij zullen de Ancienne Belgique samen met Amatorski in vuur en vlam mogen zetten op de Climate Express Night van 12 november.

Skatchou Bottos kon het hart van de jury veroveren met hun aanstekelijke nummer ‘Ms. & Mr. Greenhouse’ (hieronder te bluisteren). Daarmee schreven ze een dansbare en aanstekelijke song met een speelse tekst. Ideaal om iedereen nog meer in beweging te brengen voor Parijs, aldus het oordeel van de jury. De elfkoppige band, met in de naam een combinatie van “katsjoe botten” en “ska”, speelt een opzwepende mix van wereldmuziek, latin en reggae, met invloeden uit de vier windstreken. Sinds 2004 heeft de band een stevige livereputatie opgebouwd en is ondertussen in de Bijloke, de Vooruit en de Zapata Club in Berlijn gepasseerd.

Binnenkort komt de herwerkte song uit de studio.

We waren overweldigd door de geëngageerde inzendingen en vele sterke songs en willen dan ook iedereen bedanken om mee voor deze belangrijke zaak te gaan!

Skatchou Bottos

Skatchou Bottos is een 10-koppig feestcollectief uit Gent en serveert bruisende wereldmuziek met invloeden uit de ska, jazz en balkan.

Niemand minder dan Pieter Embrechts zal jullie harde werk aan zijn geoefend oor leggen om de beste song te vinden voor een warm klimaatnajaar.

Onze digitale trein schakelt een (grote!) vitesse hoger: haal je inspiratie op onze vernieuwde website climate-express.be.

En ga mee naar Parijs!