VI.BE

Climate Express DJ

  • Optreden
86 inzendingen

Deadline 04.09.15

Word de officiële Climate Express DJ en geef een vibe aan onze positieve beweging.

Climate Express DJ

Gecreëerd door

Climate Express

De klimaatbeweging groeit en daar hoort muziek bij. Samen met Poppunt, muziektempel AB én met de hulp van eminente juryleden Pieter Embrechts, Mr. Leenknecht en Lisa Smolders ging Climate Express afgelopen zomer op zoek naar de juiste beats en chords om de mobilisatie naar de klimaattop in Parijs muzikaal te ondersteunen. Niet minder dan 60 bands en 92 dj’s stuurden voor de wedstrijd muziek in. Daarna was het aan de jury om knopen door te hakken en uit die hoop talent eerst een dj en daarna een band met song to move the climate te selecteren.

Het eerste deel van die zoektocht is met succes volbracht: dj Fonkee Monk alias Maarten Smets kon de jury van dienst met zijn dansbare beats en zijn geloof in het belang van Parijs het meest bekoren. Als kersverse Climate Express DJ zal hij voor de nodige ontlading zorgen op de Climate Express feestjes en gaat hij mee naar Parijs om onze acties muzikaal kracht bij te zetten. Dj Fonkee Monk speelde eerder in zalen zoals Culture Club, Charlatan, Vooruit, en de Entrepot, is resident dj bij Bar Des Amis, Brooklyn en Giraf, en draaide aan de knoppen in het goede gezelschap van The Beatnuts, De Jeugd Van Tegenwoordig, The Party Squad, Bas Bron en Uberdope. Nieuwsgierig? Hieronder kun je zijn winnende dj-mix beluisteren.

Jurylid Mr. Leenknecht over Fonkee Monk:

“Eclectisch, funky, dansbaar … alles wat een breed publiek nodig heeft. Fonkee Monk brengt een gevarieerde selectie van funky tunes die zullen aanslaan bij jong en oud. De mix die hij instuurde, was misschien iets meer op een volwassen publiek gericht maar omwille van zijn 20 jaar ervaring en de diversiteit aan podia waarop hij al speelde, ben ik er van overtuigd dat hij ook het nodige in huis heeft om ook de jongsten in het publiek te boeien.”

Ben je klaar voor een feestje? Dj Fonkee Monk draait voor Climate Express in de AB in Brussel op 12 november, de Reflektor in Luik op 13 november en natuurlijk in Parijs zelf op 29 november op Fiesta Futura.

Binnenkort maken we ook de Climate Express Song bekend! Stay tuned.

Fonkee Monk

Deejay since 1996 and into all things funky.

Lisa Smolders jureert ook

Lisa wie? Nog een reden om in te zenden!

Mr. Leenknecht jureert

Om er zeker van te zijn dat we jullie mixtapes met kennis van zaken beluisteren, hebben we de professionele hulp ingeroepen van street artist en dj Mr. Leenknecht. Jullie vibes zullen dus ook via zijn oren passeren!

Onze digitale trein schakelt een (grote!) vitesse hoger: haal je inspiratie op onze vernieuwde website climate-express.be.

En ga mee naar Parijs!