VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE platform in 2023

VI.BE platform in 2023

Het einde van het jaar is in zicht, dus is het tijd om eens terug te kijken naar wat er de afgelopen 12 maanden allemaal is gebeurd. Dat geldt ook voor ons platform, en vooral voor de artiesten die hun best deden om aan veel straffe kansen deel te nemen. Maar wie waren dit jaar de veelwinnaars? We lijsten ze even voor je op!

20.12.23

Nieuws

2023 in cijfers

Wat een jaar was het weer op VI.BE platform! Niet minder dan 350 calls werden gelanceerd, van speelkansen in het lokale jeugdhuis tot draaien op de grootste zomerfestivals. Je leest het goed. 350. Mochten ze mooi verdeeld zijn, was dat bijna elke dag van het jaar een nieuwe kans. Heel fijn natuurlijk, zeker als je weet dat uit die 350 kansen niet minder dan 1.450 winnaars kwamen. Dat zijn 1.450 winnaars die konden spelen op een podium, airplay kregen op de radio, feedback kregen op hun mixtapes en nog veel meer. Daarnaast werd dit jaar ook het record voor meeste inschrijvingen voor 1 call gebroken, toen Sound Track maar liefst 1.132 inschrijven haalde!

We hebben een winnaar

12 kansen winnen. Dat is gemiddeld elke maand eentje. Het is nog maar zelden gezien op VI.BE platform, maar LIGHTSPEED slaagde er dit jaar in. Van Lawijtstrijd over de PRG Warehouse Sessions tot Sound Track, LIGHTSPEED kwam, zag en overwon. Heb je ondanks al deze kansen nog niet kunnen luisteren naar deze Waaslandse helden? We got you!

In de voetsporen van LIGHTSPEED vinden we een mooi muzikaal peloton van 3 artiesten: Blakefield, Rosie Stuart en WASTE wisten dit jaar elk 9 speelkansen te winnen. Van het winnen van Sound Track tot een show op de Dansende Beren showcase in Bar Bricolage, je kon hen dit jaar (bijna) overal aan het werk zien. Check hieronder waarom zoveel organisatoren overtuigd waren door hun tracks!

Ook de zoete pop van Jessica Bouhez en de K-pop (Kempenpop) van WEBSTEK wisten dit jaar vele harten te veroveren, met respectievelijk 8 en 7 gewonnen kansen!

En dan komen we bij het echte peloton aan. Friendzone, ISE, Jess Need Strong Boy, Joël Francis, Mojo & The Kitchen Brothers, Noonzy, Oriana Ikomo, STEVE en Yerra Yerra, allemaal wisten ze mooi 6 speelkansen te winnen. 

Tot zover 2023 op VI.BE platform. Volgend jaar zijn we er weer, met een berg aan kansen, de strafste nieuwe artiesten en nog veel meer!

Sabam mei

Reclame