VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek de Antwerpse sound van morgen!
BLUAI © Dandy Fuego

Ontdek de Antwerpse sound van morgen!

Altijd al willen weten wie de Antwerpse artiesten voor de toekomst zijn? Dankzij Sound Track kunnen wij je alvast een idee geven. Ontdek de 8 finalisten die volgens de jury zullen zorgen voor dé Antwerpse sound van morgen.

25.11.21

Nieuws

Op 18 & 19 december is het zo ver: dan bestormen de 45 Sound Track finalisten het podium tijdens een van de 6 regionale finales. Het ideale moment om de sound van morgen te leren kennen. Maar waarom wachten tot dan? Samen met onze vrienden van Dansende Beren en Luminous Dash verdiepten wij ons de afgelopen weken alvast in al dat muzikaal talent. Op deze pagina ontdek je hoe de sound van morgen klinkt in Antwerpen.

Antwerpen

UITVERKOCHT - Finale op zaterdag 18/12 in Trix.

’Hozo

Een opkomende rapper uit Antwerpen. Rap is zijn leven en zuurstof waardoor hij blijft ademen. Bloedserieus met rap.

Wat de jury vond tijdens de voorrondes: “Ontwapenend en puur. Dat zijn de twee kernwoorden die bleven nazinderen bij onze jury. Er zijn weinig artiesten die zo authentiek en eerlijk op een podium durven te staan. Hozo is 100 procent zichzelf en brengt 100 procent zijn eigen verhaal. En we zijn zó benieuwd om daar nog veel meer van te weten te komen.”

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorrondes: “Een “trapjas” voor een trapnummer of een Biggie T-shirt voor een meer oldskool beat, niet alleen de kleerkast van ’Hozo maar ook zijn stem kon het allemaal.”

Wat Luminous Dash er van vond: “’Hozo kreeg het publiek mee met zijn humor en vette Nederlandstalige ‘rhymes’. De geest van zijn held The Notorious B.I.G. hing zelfs even in de zaal. Hier werd je gewoon blij van.”

BLUAI

Rustige en dromerige bedroompop uit het Waasland met vleugjes Phoebe Bridgers & Julien Baker.

Leer BLUAI beter kennen dankzij het interview dat Luminous Dash met hen had, over Intergalactic Lovers, girlbands in België en een drumkit krijgen op je 10 jaar. 

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “De coole jongedames maakten indruk met boeiende, reverb-rijke indienummers die knipoogden naar Mac DeMarco en Hinds.” 

En ook Luminous Dash ging een kijkje nemen: “De goed in het gehoor liggende complexloos catchy indierock en punky gitaarpop kon ons zeker bekoren.”

Dexelle

Dexelle is een dandy die houdt van blistering grooves, shimmering synthesizers, oozing melodieën en een vleugje glamour. Liedjes over dingen die je op de been houden.

Wat de jury over Dexelle zei:Waren de superlatieven ‘blistering, shimmering en oozing’ maar vertaalbaar naar het Nederlands, dan konden we nog beter uitdrukken wat we van Dexelles show vonden! Een band met een signature sound al vanaf hun allereerste (!) show, daar zetten we onze hoed voor af. Super aanstekelijk, heerlijk helder en fris als een ijsblokje. Een cocktail die we niet zomaar kunnen laten passeren!”

Wat Luminous Dash zag tijdens de voorronde: “Dexelle wist dan ook al snel het publiek op te zwepen met hun poppy synths en dansbare grooves.”

Jennisan

Jens Pauwels, alias Jennisan, is een singer-songwriter die samen met zijn gepassioneerde band ontroerende electropop vol funk en emotie brengt.

Wat de jury er van vond tijdens de voorrondes:Moddervette electropop, veel hitpotentieel, een straffe frontman en een killer band. Dit lijkt ons het perfecte recept voor een bloeiende carrière. Het podium was nu eigenlijk al wat te klein voor hun en ze moeten er nog aan beginnen! Beloftevol, funky, dansbaar en songs die zich meteen vastzetten op je trommelvlies. De boysband vibes krijg je er gratis bij. We geloven dat dit wel eens iets heel groot zou kunnen worden!”

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “Zijn stem deed ons, vooral tijdens zijn pianoballade, wat denken aan Duncan Laurence. Hij klonk in zijn gedurfde uithalen tijdens de uptempo nummers bijzonder krachtig.”

Meltheads

Een combinatie van garagerock en surfpunk geserveerd met een eitje en een biertje. Easy as that.

Wat de jury er van vond: Zelden een publiek al na de eerste seconde zo uit zijn dak zien gaan en zelden een frontman gezien die na de eerste seconde al in bloot bovenlijf in het publiek stond te dansen. Wat een energiebom! Een mentosje in een cola is er niets tegen. Hopelijk breken ze de boel ook af tijdens de finale!”

Wat Dansende Beren schreef:Rammelende rocksongs als “Disco of L’amore” en “I Wanna Be A Girl” klinken bijna als afgewerkte producten en ook het publiek leek met stevige moshpits en stagedives te beseffen dat we hier eerder naar een headlineshow in plaats van een muziekconcours aan het kijken waren.”

En ook Luminous Dash was fan: “De energiemeter hing nog steeds in het rood en de rock-’n-roll spatte (letterlijk) van het podium. Een encore kwam er niet, maar dit smaakte naar veel meer!” Zij gingen trouwens ook eens op bezoek voor een interview.

Porcelain id

Bewegend tussen poëtische en idiosyncratische vocals. Sommigen zullen inspiratiebronnen zoals Dan Bejar (Destroyer) herkennen.

Wat de jury er van vond: “De zaal van Kavka al muisstil krijgen tijdens de soundcheck, da’s straf. En Porcelain id trok die spanning moeiteloos door tijdens hun set. We waren van het begin tot het einde gekluisterd aan hun sterke stem, krachtige teksten en unieke performance. Benieuwd wat dat gaat geven in de finale!”

Luminous Dash was alvast onder de indruk: “Dit is zo veel meer dan een ruwe diamant. Dit is eerlijk, woedend, verliefd, hoopvol, hartverscheurend en breekbaar in alle kleuren.”

En ook Dansende Beren zag dat het goed was: “Nummers over de eerste keer verliefd worden op een jongen en protestsongs die voortvloeiden uit de BLM-beweging, kwamen recht uit het hart en bezorgden ons kippenvel. Bij het afsluiten van de set, bewees Porcelain id ook Nederlandstalig meer dan overeind te blijven.”
 

Samuel D’Hoore

Is het Mac Demarco? Andy Kaufman? Samuel D’Hoore? Kies zelf maar.

Wat de jury zag tijdens de voorronde:Een beetje verliefd. Dat waren we na het zien van zijn jammer genoeg korte set tijdens de voorronde in Mechelen. Zijn muziek bracht een frisse sexy maar ook een beetje gekke wind doorheen De Club. Een wind die Mac Demarco misschien ook door zijn haren voelde waaien tot in Canada. Alleen al voor zijn bindteksten popelen we al om hem terug bezig te Hoore!”

Wat Luminous Dash er van vond: ‘One man band’, Samuel D’Hoore is misschien niet ’s werelds grootste zanger of gitarist maar diens teksten, nummers met een jazzy vibe en humor konden ons wel bekoren. Lees zeker ook het interview dat Luminous Dash met hem had.

Ook Dansende Beren zag dat het goed was: “Hij bracht gitaarliedjes die zweefden rond enkele jazzakkoorden, met gevatte teksten die heel helder en origineel gezongen werden. Het was flirten met de grens tussen zelfzekerheid en arrogantie, maar op het einde van de rit kwam Samuel er ontegenzeggelijk mee weg.”

Yacid

Electronic music by a cyberpunk weirdo.

Wat de jury er van vond:Sound Track zoekt naar de klank van morgen. Is die van overmorgen ook goed? Yacid is een act die recht uit de toekomst lijkt te komen. Inclusief lasers die uit haar handen schieten en daar werden we een beetje jaloers van. Ook de producties waren van een torenhoog niveau. Benieuwd welke interplanetaire acid beats Yacid voor ons gaat meenemen tijdens de finale!”

Wat Luminous Dash zag: “De muziek leek wel recht van de handen van Trent Reznor te komen, voorzien van vocalen die ons bij momenten deden twijfelen of Billie Eilish zelve achter deze mysterieuze verschijning schuilging. Yacid was sowieso het meest memorabele optreden van de avond maar we beseffen dat ook de act daar absoluut een aandeel in had.”

Meer weten? Surf naar www.sound-track.be voor alle info!