VI.BE

Wilde Westen zkt Lotto Wild Talent ’23

96 inzendingen

Deadline 15.10.23

Met Lotto Wild Talent zet Wilde Westen de schouders onder nieuw talent. Schrijf je in en win je eigen release show in De Kreun.

Wilde Westen zkt Lotto Wild Talent ’23

Gecreëerd door

Wilde Westen

Samen met VI.BE en Lotto gingen we op zoek naar het grootste talent van onze regio. Uit 96 inzendingen koos een professionele jury Arend Delabie als West-Vlaanderens next big thing.

Met Lotto Wild Talent zoeken we naar een artiest of band uit regio Kortrijk die werkt aan een eerste wapenfeit. De winnaar wordt vervolgens begeleid en ondersteund met een traject op maat. Voor het jaar 2023-2024 wordt Arend Delabie onze nieuwe artist in residence. We bieden hen repetitieruimte, P.A. sessies en professionele ondersteuning op maat. Als kers op de taart krijgen ze ook de kans om een EP release show te organiseren in concertzaal De Kreun.

Meet: Arend Delabie

Arend Delabie (20) is een jonge bedroom producer/songwriter uit Kortrijk. Frisse melodieën, een clevere hook en goed getimede breaks: Arend weet hoe je goede songs schrijft. Ondertussen legde hij in sneltempo een ijzersterk parcours af: hij speelde solo al voorprogramma's van The Haunted Youth, Marble Sounds, Kids With Buns, Ão en Mooneye. Nu bouwt hij verder aan z'n traject mét een geweldige band rond zich: Femke Decoene (drums, ex-Wolker), Hanne Vandekerckhove (bas, Aarde Aan Daan), Brian Bogaert (gitaar, ex-EMY) en Babette Rogiers (synth). Op 9 december staan ze in de West-Vlaamse Sound Track-finale in Cactus Muziekcentrum.

De sound? Indievibes met poppy ondertoon.


Arend Delabie

20yo singer-songwriter/bedroom-producer, based in Kortrijk/Gent @MaywayRecords