VI.BE

Jong Versterkt - Sessie 6

78 inzendingen

Deadline 02.07.23

Jong Versterkt is voor jonge/lokale bands die podiumkansen willen grijpen. Geen ervaring? Geen enkel probleem, bij ons kan je podiumervaring opdoen!

Jong Versterkt - Sessie 6

Gecreëerd door

Vizit vzw

Jong Versterkt is een initiatief van Jeugdcentrum Vizit waarbij we jonge artiesten een podiumkans geven om zo muzikaal te groeien.

Elke maand geven we een Jong Versterkt sessie waarbij 2 artiesten/bands komen optreden. Dit is de line-up voor september tot december.

Zaterdag 13 Januari — DAMMIT: Overladen met energie, attitude en pakkende gitaarriffs, DAMMIT is een punkband uit Sint-Niklaas. De band begon in 2017, waar ze inspiratie begonnen te putten uit verschillende plaatsen en mensen om zich op een creatieve manier uit te drukken.

WASTE: WASTE maakt lawaai. Véél lawaai. De band staat voor een metaforische kreet van destructiviteit en melancholie. Ze combineert experimentele noise met donkere post-punk. Dit resulteert in stevige cocktail van manische vocaluitbarstingen, pompende drums en gierende gitaarlijnen.

Zaterdag 17 Februari — Harmo records: Wij zijn een jong Hip-Hop collectief onstaan in Antwerpen tussen de 19 en 22 jaar oud. Wij zijn vooral opzoek naar een alternatieve sound en het terugbrengen van de basis in de muziek. Wij zijn een paar jaar bezig en op 31 november staan wij exact 1 jaar op stage samen. Nu zijn we met 4 (/5), Felix Katz (mezelf), oscar., DeJe, Thiron (en Staeb die alleen produced).

Zaterdag 30 Maart — The Girl who once was: "The Girl Who Once Was". Over evolutie, melancholie en menselijkheid.

Studio Cézanne: Studio Cézanne is het project dat is opgestart door Cézanne Van de Voorde. Zij is een zangeres en (klassiek) gitariste, met backing vocals en celliste Fien Van Damme en drummer Lukas Jouck. Studio Cézanne brengt een mix van eigen nummers en bekende nummers die ze helemaal eigen hebben gemaakt. U kunt uw hart verwarmen aan de prachtige en intieme songs, afgewisseld met persoonlijke en vaak komische anekdotes.

Zaterdag 18 Mei — Seaside disk: Seaside Disk is een gloednieuwe, upcoming Antwerpse Blues Rock band. Geïnspireerd door de rockklassiekers zet Seaside Disk een punchy Blues Rock vibe neer. Elke show brengt een facet van genres met zich mee, van blues tot punk. De zanger en riff maestro met een Alex Turner's stemgeluid (Victor Scheltiens) wordt ondersteund door een onuitputbare Bonham's style drummer (Kamil De Vylder) en de snelle linkerhand van de bassist (Gustaaf De Schrijver). De kers op de taart wordt gebracht door de enorm talentvolle solo gitarist (Noah Van Cleempoel).

Szechuan: Szechuan is een door Red Hot Chili Peppers geïnspireerde band uit Hoogstraten, België bestaande uit Stijn op bas, Dries op drums en Pieter op gitaar/zang.

Zaterdag 22 Juni — Jessica Bouchez: Jessica nam haar eerste stap in de muziekwereld met haar deelname aan The Voice Van Vlaanderen. Daar liet ze vier stoelen draaien en schopte ze het tot in de battles van het programma. Op 12 januari 2023 verscheen “Like You”, Jessica’s debuut single waarbinnen ze popmuziek verkent als een bitterzoet feest. Met haar unieke stemgeluid brengt ze deze dance pop track als een oorwurm zoals we dat gekend zijn van grotere namen zoals bijvoorbeeld NEIKED, Ava Max of Mabel.

JULIE: JULIE zingt. Al heel haar leven lang, van ’s morgens tot ’s avonds. Ze staat ondertussen al 5 jaar wekelijks op het podium met haar coverband. Haar stem is de laatste jaren helemaal opengebloeid en sinds een jaar maakt ze ook eigen werk. Enkele songs van het afgelopen debuut-jaar kan je op deze pagina beluisteren.

Felix Katz

Julie

Jessica Bouhez

Seaside Disk

WASTE

Studio Cézanne