VI.BE

Suikerrock 2023 | The Cube | Elektronisch & hiphop talent

118 inzendingen

Deadline 30.06.23

The Cube op Suikerrock is een nieuw podium met een tof nieuw podium en lichtshow. Wil jij met jouw elektronische act of hip hop performance op ons podium staan? Dit is je kans!

Suikerrock 2023 | The Cube | Elektronisch & hiphop talent

Gecreëerd door

Suikerrock

Beschrijving

Voor de editie van 2023 introduceren we een nieuwe stage op Suikerrock. ‘The Cube’ is een upgrade van onze vroegere DJ stage waarvoor we in het verleden al geregeld kansen via VI.BE voorstelden.

The Cube (naar het beroemde suikerklontje van Tienen!) is een openluchtpodium, waar elektronische acts het mooie weer zullen maken, en elke avond een dj-act zorgt voor een knallende afterparty. De genres kunnen variëren van synthpop tot hip-hop, en wat aansluit bij de programmatie van het hoofdpodium.

De eerste namen voor The Cube op vrijdag 4 augustus zijn rapsensatie en zwaargewicht Dikke, en de Koning van het Waasland K1D. Op zaterdag verwelkomen we het nieuwste Nederlandse electropoptrio Prins S. en de Geit en onze eigen fantastische Chibi Ichigo. Op zondagavond 6 augustus nemen Viktor & Kobe het over na de show van Regi Live op het hoofdpodium. Ook bieden we dus graag de kans aan opkomend talent om een plaats te veroveren op onze Cube.

The Cube zorgt ervoor dat deze industriële site met een indrukwekkende podiumconstructie en een knappe lichtshow als decor extra in de glans wordt gezet. Het is één van de drie stages op het festival en ze ligt vlak bij de ingang van het terrein dat zich bevindt op het bietenplein achter de Tiense Suikerraffinaderij. The Cube is de ideale plek om uit je bol te gaan tijdens de pauzes van de Main Stage.

Er zal een PA, monitormix en front of house aanwezig zijn. Zo voorzien we ook technici voor geluid en licht. Linecheck voor het optreden is mogelijk.

Voorwaarden?

  • Je kan een sfeervolle act van dertig minuten brengen, ondersteund door elektronische instrumenten. Dat kan bijvoorbeeld hiphop, dance of electronic zijn.
  • De setlist mag een mix zijn van eigen werk en covers.
  • De selectie wordt bepaald door de inzending van drie nummers en je beschikbaarheid. Verder verwachten we een motivatie waaruit blijkt dat jij een spetterend optreden kan en wil geven op ons festival. Referenties van eerdere live optredens zijn een pluspunt.
  • Buiten de muzikanten mag je ook twee extra mensen meebrengen om de productie van het concert mee te ondersteunen of te promoten. Dit mag een fotograaf/videograaf en eventueel een geluidstechnieker zijn. Zij moeten zich wel houden aan de vooraf meegedeelde afspraken.

Heb jij zin om met jouw act op The Cube te staan? Schrijf je dan zeker hier in! We zoeken per dag minstens 2 artiesten via VI.BE platform: van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 6 augustus. Elke dag focussen we op een andere vorm van elektronisch ondersteunde muziek, waaronder hip hop, pop, dance & electronic.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: hiphop, funk/soul, pop en electronic
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 3 tracks, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: vast (€160 gage (incl. btw) + een mooie promotie op suikerrock.be en onze line-up affiche, en samen met de andere geselecteerden een shout-out via onze sociale media.)