VI.BE

Citadelic @ Ensemble #24

78 inzendingen

Deadline 10.04.24

Ensemble organiseert samen met Citadelic festival voor de 3 de keer Citadelic@ensemble. 4 muzikanten/bands spelen er op 30/5, het startschot aan de vooravond van het festival.

Citadelic @ Ensemble #24

Gecreëerd door

Studio Ensemble

Beschrijving

Ensemble, het creatief open huis in het Citadelpark, zoekt voor haar podium vier artiesten om op donderdag 30 mei live te spelen in Gent op de vooravond van het Citadelic Festival. Je brengt eigen muziek van max 45 minuten. De stijl is jazz, hedendaags, klassiek maar met nadruk op improvisatie. De selectie wordt ook dit jaar gemaakt door Ensemble samen met de gastheer Rogé Négocito. De winnaar speelt dan het jaar erop op het Citadelic festival, zoals De Snoepfabriek winnaar van de vorige editie.

Het concours kadert in de context van het Citadelic Festival, dat van 30 mei tem 6 juni plaatsvindt in het Citadelpark in Gent. Het podium van Ensemble bevindt zich voor het gebouw van het Oude Dierenasiel, waar de vzw huist. Citadelic begint dus als het ware op ons podium, vanaf 31 mei tem 5 juni gaat het 'officiële' festival door en op 6 juni wordt er afgesloten bij een tweede partner, namelijk SMAK.

Ensemble en Citadelic zorgen, samen met de muzikanten, voor publiek. Er is zangversterking en een piano, en een folder met informatie over de geselecteerde artiesten. Achteraf zijn er foto’s op Facebook. Je instrumenten, met uitzondering van de piano, breng je zelf mee.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: jazz, traditioneel en klassiek
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, 3 tracks, 1 afbeelding, naam groepsleden, instrument groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: vast (75 euro pp (met een max. van 300 euro per band))