VI.BE

De Nieuwe Lichting 2023

  • Media
849 inzendingen

Deadline 30.10.22

Studio Brussel gaat op zoek naar nieuw muziektalent! Schrijf je in en treed in de voetsporen van o.a. Brihang, Tamino, Sylvie Kreusch en Equal Idiots.

De Nieuwe Lichting 2023

Gecreëerd door

Studio Brussel

Deze drie artiesten werden door de Studio Brussel-luisteraars gekroond tot ‘De Nieuwe Lichting 2023 van Studio Brussel’. Ze winnen airplay op Studio Brussel, gaan op een uniek Rockstar Camp waar ze een sessie opnemen en inspirerende artiesten ontmoeten, prijken op de cover van Knack Focus én krijgen professionele begeleiding door VI.BE.

Isaac Roux

26 jaar singer-songwriter

Jack Vamp & The Castle of Creep

Mayorga

a melancholic mix of lo-fi indie pop layered with fuzzy guitars.

Wie wordt de Nieuwe Lichting van 2023? Voor de elfde keer gaat Studio Brussel op zoek naar de nieuwe belofte van de Belgische muziekscene. Eerdere winnaars van de wedstrijd waren onder andere Brihang, Sylvie Kreusch en Tamino. 849 bands en artiesten schreven zich in.

Stubru puurde daaruit 9 finalisten: Anna Maehl, Barno Koevoet & De Duimschpijkers, Isaac Roux, Jack Vamp and the Castle of Creep, LeBlanc, Mayorga, Oriana Ikomo, SPACEBABYMADCHA en Noonzy.

Maandag 30 januari worden de winnaars van De Nieuwe Lichting bekendgemaakt in Sint-Niklaas, bij de start van de Week van de Belgische Muziek.

Lees meer over de negen finalisten.