VI.BE

Imagine Belgium 2024

139 inzendingen

Deadline 18.02.24

Imagine geeft jongeren een podium om hun talenten aan de wereld te tonen en biedt coaching van experts uit de muziekindustrie. Zowel soloartiesten als bands zijn welkom!

Imagine Belgium 2024

Gecreëerd door

Imagine Belgium

Beschrijving

Imagine is een wereldwijd muziekproject van JM International. Een all styles muziekwedstrijd voor jonge muzikanten (13-21 jaar), die reeds plaatsvindt in 9 verschillende landen. Zowel solo artiesten als bands zijn welkom!

Imagine geeft jongeren een podium om hun talenten aan de wereld te tonen en biedt ook coaching en training door experts uit de muziekindustrie. Deelnemers ontmoeten er andere jonge muzikanten met diverse achtergronden en bouwen vriendschappen en professionele contacten op die hun muzikale carrière een boost kunnen geven.

Inschrijven voor de selecties van Imagine Belgium 2024 kan tot en met 18 februari 2024. Enkel jongeren die wonen in België kunnen deelnemen. Een jury selecteert de 8 beste kandidaten voor de finale op basis van de volgende criteria: muzikale kwaliteit, originaliteit en podiumprestaties.

De Belgische nationale finale vindt plaats in het weekend van 20 en 21 april 2024 in Flagey, Brussel. Op zaterdag 20 april krijgen de finalisten een dag vol workshops en coaching. Op zondag 21 april vindt de finale plaats voor een live publiek in Flagey. De Belgische winnaar krijgt de kans om in het najaar van 2024 deel te nemen aan de internationale Imagine finale. Naast de hoofdprijs zijn er nog andere prijzen te winnen zoals een optreden tijdens de Imagine Nederland finale in Maastricht en de Imagine Frankrijk finale in Parijs!

Imagine Belgium 2024 wordt georganiseerd door Jeugd en Muziek Brussel en de Fédération des Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles.

Algemene voorwaarden

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: hiphop, klassiek, pop, electronic, rock, metal, traditioneel, funk/soul, jazz, reggae en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, 3 tracks, 1 video, naam groepsleden, instrument groepsleden en leeftijd groepsleden
  • Vergoeding: vast (Er zijn diverse prijzen en de winnaar neemt ook deel aan de internationale finale in het najaar van 2024. Alle finalisten krijgen professionele workshops en begeleiding aangeboden om hun carrière naar een hoger niveau te tillen.)