VI.BE

Goe Poeier

Goe Poeier

Loud, wild and sweaty! We'll get you dancin' in no time.

  • Blues
  • Rock & Roll
  • Fingerlickin' good stuff
  • Band

Bio

Goe Poeier is een rock 'n roll band, met blues invloeden en een bluesband, met rock 'n roll invloeden. Een vriendengroep met een gedeelde passie: muziek maken.

Afkomstig uit het Brugse proberen deze jeugdige rockprofeten de scene nieuw leven inblazen. In hun eigen nummers gaat het vaak om seks, drugs en rock 'n roll. Onlangs brachten ze hun nieuwe single: Do it again uit, een stevig nummer met een lekkere groove die net die onderwerpen behandeld.

Goe Poeier haalt hun inspiratie van overal, maar een paar namen blijven toch opduiken. De bandleden worden geïnspireerd door groepen en artiesten zoals; The Rolling Stones, Vintage Trouble, ZZ top, Gary Clarke Jr, Muddy Waters,...

De mannen van Goe Poeier, een rockband uit Damme, zijn dus niet aan hun proefstuk toe. Ze delen de gemeenschappelijke passie voor rock ’n roll en blues. Ze schrijven sinds 2018 samen aan songs die de toekomst van rockmuziek verzekeren.

“The Rolling Stones, The Doors, AC/DC, Vintage Trouble en ZZ Top horen bij onze favorieten, maar het hoeft niet allemaal rock ’n roll te zijn”, vertelt Matteo Rasemont, de gitarist van de band. “Muddy Waters en andere legendarische bluesartiesten steken we ook wel in onze set.” En wie dat wil ontdekken, kan dat meteen ontdekken tijdens een optreden op 11 februari in Charlie Rockets in Brugge.

Do It Again

Maar eerst die nieuwe single, dus. Die komt uit op 4 februari en heet ‘Do It Again’, de opvolger van hun eerste worp ‘Gamblin Man’. De heren lieten zich inspireren door... rock ’n roll, en het hectisch leventje dat daar bij hoort.

“In de tekst wordt beschreven hoe het leven is in een rock ’n roll band: loud wild and sweaty, en wanneer iedereen de dag na een show uitgekaterd is, dwalen de woorden van het refrein rond in iedereens hoofd: Let’s do it again.”

Wie van stevige gitaren houdt, spitst best zijn of haar oren. ”Luide gitaren, strakke drums en een groovy baslijntje”, omschrijft Matteo het nummer. “Dit wordt aangevuld door smaakvolle accenten op saxofoon en een krachtige rock ’n roll-stem.”

Maar het oog wil ook wat, een daar hebben ze bij Goe Poeier rekening mee gehouden. “De single wordt vergezeld door een indrukwekkende videoclip”, knipoogt Matteo. “Flitsende lichten, dansende cymbalen en tussen dat alles de band, zoals altijd strak in het pak. Zowel de clip als de single werden geproducet, gefilmd en gemonteerd door Nicolas Cherlet in Fuzzyopolis Studio.”

En wat de zomer brengt na die nieuwe single? “Een aantal optredens, maar dat wordt later gecommuniceerd.”

“Vóór de zomer repeteren en schrijven we normaal veel, we werken dan aan een nieuwe set. Na de zomer duiken we dan de studio in om in het begin van het jaar erop nieuw materiaal te releasen. Een single, of misschien wel een EP. Vanaf 4 februari is de clip te bekijken op Youtube of op sociale media. Binnenkort verschijnt de single dan ook alle streamingplatformen.

- Het Nieuwsblad

Beire jonge gasten!

-Big Dick Nick

Vijftien maanden nadat Goe Poeier zijn debuutsingle ‘Gamblin’ Man’ lanceerde, komt het jeugdige vijftal met een opvolger. Op ‘Do it again’ zet de band een stevig en eigentijds bluesrockgeluid neer. Met dank aan Nicolas Cherlet, hun producer annex manager die ook een opvallende zwart-witvideoclip draaide met een welhaast epileptisch karakter. Nauwelijks zestien lentes tellen en al de spilfiguur zijn van een bluesrockband.Hiervoor moet je Matteo Rasemont heten, gitarist van Goe Poeier. Deze bandnaam verwijst niet naar het gelijknamige album van Urbanus, maar wel naar de kloeke gedaante van de zestienjarige Sijselenaar.

Rasemont laat zich omringen door Angello K. Atim (16), een leeftijdsgenoot met een krachtige bluesrockstem. Rune Deduytschaver (15) speelt bas, terwijl zijn tweelingbroer Iebe de drumvellen beroert. Met Jaffe De Naegel (19) - zoon van Bart, the main man van Fuzzyopolis Studio – telt Goe Poeier ook een saxofonist in zijn rangen. “In zekere zin waren de lockdowns een zegen voor onze band, want tijdens die periodes hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om eigen materiaal te schrijven”, vertelt Rasemont. “Hierdoor is het wezen van Goe Poeier helemaal veranderd: we zijn niet langer een coverband, maar ondertussen een groep met een eigen repertoire.” Na ‘Gamblin’ Man’, dat begin november 2020 verscheen, heeft Goe Poeier met ‘Do it again’ een tweede’ single uit. “We hebben dat nummer uitgewerkt, omdat het het meest energieke in onze set is en, mede door het catchy karakter, ook het best binnenkomt”, legt Rasemont uit. “Voor ons is ‘Do it again’ naast een partynummer ook een tekstuele gangmaker. Ook al zitten we er na een optreden helemaal door, toch blijft er telkens genoeg adrenaline over om gauw opnieuw op een podium te willen staan.”

De nummers van Goe Poeier vertrekken bij Rasemont, die de gitaarlijnen en teksten naar het repetitiekot meeneemt om ze daar met de zanger en zijn medemuzikanten verder uit te werken. Nicolas Cherlet van Nick Noel & The Red Rose Rogers fungeert als mentor van de band, het zesde groepslid. Niet alleen produceert hij het songmateriaal, als volbloed regisseur staat hij ook in voor de videoclips bij de singles. “Nu willen we werk beginnen maken van opnames voor een ep. Dit moet ons visitekaartje worden voor de hopelijk vele optredens die eruit voortvloeien.”

- Krant van West- Vlaanderen (SVV)

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Angello K. Atim

  • 18
  • Damme (BE)

  Stem

 • Matteo Rasemont

  • 18
  • Damme (BE)

  Gitaar

 • Iebe Deduytschaver

  • 17
  • Maldegem (BE)

  Drum

 • Rune Deduytschaver

  • 17
  • Maldegem (BE)

  Bas

 • Jaffe De Naegel

  • 20
  • Damme (BE)

  Saxofoon

Shows

 • Barrio Tilo

  Damme (BE)

 • Konkoer @JH Comma

  Bruges (BE)

 • Privé

  Maldegem (BE)

 • Vaksain Soleil

  Bruges (BE)

 • Ieperse Dinsdagen

  Ypres (BE)

Contact

Je moet ingelogd zijn om Goe Poeier te kunnen contacteren.