VI.BE

Jong Jazztalent Gent 2023

  • Gent
  • Optreden
  • Productie
  • Feedback
  • Studio
  • Residentie
42 inzendingen

Deadline 12.06.23

Jong Jazzgeweld met een ambitieus project op het getouw? Win tot 10.000 euro om deze droom te realiseren, een podiumplek op Gent Jazz 2024 en nog veel meer!

Jong Jazztalent Gent 2023

Gecreëerd door

Gent Jazz

Naar jaarlijkse gewoonte gaat Gent Jazz op zoek naar Jong Jazztalent en deze avond sleepte Aki, het project van Anke Verslype, de prestigieuze titel van Jong Jazztalent 2023 in de wacht. Naast 10.000 euro om haar project te realiseren, krijgt ze ook een plek op Gent Jazz 2024.

Jong Jazztalent Gent is een initiatief van Gent Jazz in nauwe samenwerking met Sabam For Culture, VI.BE, Brouwerij Omer Vanderghinste en Ha Concerts.

"We zijn heel blij met de vele inzendingen die we dit jaar hebben ontvangen. De Belgische jazz leeft en beweegt meer dan ooit. We volgen Aki al even dankzij ons kansenplatform en ze zijn dan ook de terechte winnaar van deze 23ste editie." - Lize Colson, medewerker jazz bij VI.BE

"Sabam zet in op correcte verloning van songwriters wanneer hun muziek speelt en biedt ondersteuning, zowel aan gevestigde waarden als opkomend talent zoals Aki. Net wat zij nodig hebben om hun artistiek project te kunnen realiseren. Daarom steunt Sabam For Culture, het cultureel fonds van Sabam, het initiatief Jong Jazztalent Gent." - Olivier Maeterlinck, Head of corporate communication and public affairs

"Aki stelde hun eerste album voor bij Ha Concerts en we waren toen al heel erg onder de indruk van hun gelaagde sound. Ze waren meteen een van onze favorieten tussen de vele inzendingen. Als winnaar van de titel Jong Jazztalent Gent bieden we hen een residentie en podiumplek aan in seizoen 2023-2024." - Cleo Janse, programmator Ha Concerts

Op deze tweede avond van Gent Jazz opende Dishwasher_, winnaars van Jong Jazztalent Gent 2022, de Main Stage. Een symbolisch moment om hun troonopvolgers bekend te maken. Een eer die is voorbehouden aan Aki. De band krijgt nu een jaar de tijd om hun project verder te realiseren, met de steun van Sabam For Culture en Ha Concerts waar ze een week lang kan resideren en een plek krijgt op het podium in het seizoen 2023-2024. Ook schenkt brouwerij Omer Vander Ghinste één jaar lang bier aan de band!

Hoe hun project klinkt, ontdek je volgend jaar op Gent Jazz en zo is de eerste naam van de affiche van 2024 meteen bekend!

aki

Aki is a Belgian jazz project formed by drummer Anke Verslype

Hallo,

Nieuws van Jong Jazztalent Gent, de 3 de genomineerden zijn gekend:

  • Wajdi Riahi Trio
  • AKI
  • De Snoepfabriek

De komende dagen zal een online poll zich buigen over de 3 genomineerde projecten.

De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op 6 juli tijdens Gent Jazz.

Heb je nog vragen? JJG@gentjazz.be


aki

Aki is a Belgian jazz project formed by drummer Anke Verslype

De Snoepfabriek

Friemelfunk

Wajdi Riahi Trio

Met Basile Rahola (19/09/1994) op contrabas en Pierre Hurty (30/07/1995) op drums. Het trio bracht in 2022 een debuutalbum uit, Mhamdeya, op het label Fresh Sounds New Talent.