VI.BE

Dranouter 2024 - Buskerpodium

156 inzendingen

Deadline 05.05.24

In 2024 organiseert De Muziekbank in samenwerking met Festival Dranouter voor de zevende keer een eigen Buskerpodium, .

Dranouter 2024 - Buskerpodium

Gecreëerd door

De Muziekbank

Beschrijving

Het Streekfonds staat al enkele jaren op Festival Dranouter met De Muziekbank, een initiatief waarmee fondsen worden ingezameld om muziekinstrumenten aan te kopen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Sinds enkele jaren zet De Muziekbank ook voet aan de grond in Gent bij vzw Ensemble.

In 2024 organiseert De Muziekbank in samenwerking met Festival Dranouter voor de zevende keer een eigen Buskerpodium, waar zowel aanstormende als gevestigde waarden met gegarandeerd memorabele sets geld inzamelen voor dit waardevolle project. De voorbij jaren kregen we o.a. al Wannes Cappelle, Dez Mona en Geppetto & The Whales op bezoek na hun set op Dranouter. Tamino, Josefien Deloof, Brent Beukelaer (The Radar Station), ILA, Isaac Roux, Michiel Libberecht (Mooneye), verrasten ons dan weer nog voor zij doorbraken. Deze laatste kan je dit jaar zelfs op één van de andere podia op het festivalterrein live aan het werk zien. Van talenten als Tuk Tuk Thailand, CandleBags, Juniper, A Murder in Mississippi, PINGPONGCLUB, Sarah Espour, Watchoutforthegiants, Aäron Koch (om maar enkele te noemen van de meer dan 50 acts die ons een warm hart en veel muziek toedroegen én ons stuk voor stuk wisten te raken) gaan we de komende jaren zeker nog horen!

Dit jaar zoeken we opnieuw muzikanten die ons project mee willen ondersteunen met een optreden op ons buskerpodium tijdens de jubileumeditie van Festival Dranouter. Welke artiesten precies? Soloartiesten, duo’s of maximum trio’s, om een intiem buskergevoel te garanderen.

Een jury beoordeelt alle inzendingen waaruit we een divers programma willen samenstellen, over de genres heen.

Na elk optreden gaan we rond met de hoed. De opbrengst van de optredens gaat integraal naar de aankoop van muziekinstrumenten via De Muziekbank. Voor de geselecteerde muzikanten voorzien wij een gratis dagticket voor het festival + enkele drankbonnen en een maaltijd.

Praktisch

Festival Dranouter gaat door op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024. Bij je inzending geef je aan wanneer je beschikbaar bent. Het Buskerpodium zal elke dag toegankelijk zijn van 12 tot 20 uur.

We mikken vooral op akoestische sets aangepast aan een klein podium (2 x 3 m), eventueel met minimale geluidsondersteuning. Hou er rekening mee dat je niet met de auto tot vlakbij de locatie geraakt. We zorgen voor een parkeerpas om te parkeren op max. 500 m wandelafstand.

Het Buskerpodium bevindt zich ook dit jaar langs de hoofdbaan door Dranouter, op 100 m van de hoofdingang van het festival en is voor iedereen vrij toegankelijk. Ook mensen die geen festivalticket hebben, kunnen dus naar de optredens op het Buskerpodium komen kijken en luisteren.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: hiphop, pop, electronic, rock, traditioneel, funk/soul, jazz, reggae en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, 2 tracks, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: vast (Festivalticket voor de dag dat je speelt, drankjes en maaltijd. Het hoofddoel is geld inzamelen voor De Muziekbank)