VI.BE

Dranouter 2023 - Buskerpodium

163 inzendingen

Deadline 26.05.23

Busken voor het goede doel op Dranouter

Dranouter 2023 - Buskerpodium

Gecreëerd door

De Muziekbank

Beschrijving

Het Streekfonds staat al enkele jaren op Festival Dranouter met De Muziekbank, een initiatief waarmee fondsen worden ingezameld om muziekinstrumenten aan te kopen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Sinds 2021 zet De Muziekbank ook voet aan de grond in Gent bij vzw Ensemble.

In 2023 organiseert De Muziekbank in samenwerking met Festival Dranouter voor de zesde keer een eigen Buskerpodium, waar zowel aanstormende als gevestigde waarden met gegarandeerd memorabele sets geld inzamelen voor dit waardevolle project. De voorbij jaren passeerden al o.a. Wannes Cappelle, Dez Mona en Geppetto & The Whales voor een intiem concert op het Buskerpodium, na hun set op Festival Dranouter. Tamino, ILA en Michiel Libberecht (Mooneye), Brent Buckler (The Radar Station), Isaac Roux verrasten ons dan weer nog voor zij doorbraken bij het grote publiek. En van talenten als Tuk Tuk Thailand, CandleBags, Tars, A Murder in Mississippi, PINGPONGCLUB, Sarah Espour, Watchoutforthegiants, Caspar Auwerkerken gaan we de komende jaren zeker nog horen! Om maar enkel van de meer dan 65 acts te noemen die al op het podium van het Buskerpodium stonden!

Dit jaar zoeken we opnieuw muzikanten die willen spelen op het Buskerpodium tijdens Festival Dranouter, en die zo het project De Muziekbank mee ondersteunen. Welke artiesten precies? Soloartiesten, duo’s of maximum trio’s, om een intiem, buskergevoel te garanderen. Het is de bedoeling om na elk optreden rond te gaan met de hoed en geld in te zamelen.

Een jury beoordeelt alle inzendingen waarna een divers programma wordt samengesteld, over genres heen.

De opbrengst van de optredens gaat integraal naar de aankoop van muziekinstrumenten via De Muziekbank. Voor de geselecteerde muzikanten voorzien wij een gratis dagticket voor het festival + drank/eetbonnen. Je wordt mee opgenomen in de communicatie van Festival Dranouter. Elk jaar krijgen enkele artiesten van op het Buskerpodium het volgende jaar de kans om op een van de hoofdpodia te spelen!

Praktisch

  • Festival Dranouter vindt plaats op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus 2023. Bij je inzending geef je aan wanneer je beschikbaar bent. Het Buskerpodium zal elke dag toegankelijk zijn van 12 tot 20 uur.
  • We mikken vooral op akoestische sets aangepast aan een klein podium (2 x 3 m), eventueel met minimale geluidsondersteuning. Hou er rekening mee dat je niet met de auto tot vlakbij de locatie geraakt. We zorgen voor 1 parkeerpas om te parkeren op max. 500 m wandelafstand.
  • Het Buskerpodium bevindt zich dit jaar langs de hoofdbaan door Dranouter, op 100 m van de hoofdingang van het festival en is voor iedereen vrij toegankelijk. Ook mensen die geen festivalticket hebben, kunnen dus naar de optredens op het Buskerpodium komen kijken en luisteren.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: hiphop, klassiek, pop, electronic, rock, traditioneel, funk/soul, jazz, reggae en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, 2 tracks, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden, geslacht groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: vast (Festivalticket voor de dag dat je speelt, drankjes en maaltijd. Het hoofddoel is geld inzamelen voor De Muziekbank)