VI.BE

Festival van de toekomst – Over Morgen

120 inzendingen

Deadline 20.03.24

Wie is het talent van 2050, hoe klinkt muziek in 2050. Totaal nieuw, vintage of klassiek ? Wij zoeken het uit in ons avontuur en jij kan hiervan deel uitmaken.

Festival van de toekomst – Over Morgen

Gecreëerd door

Brugotta

Beschrijving

Voor de opening van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Brugse Markt, organiseert Provincie West-Vlaanderen een festival van de Toekomst. Onder de titel Over Morgen gaan ze samen met curator Wim Opbrouck op zoek naar de West-Vlaming van 2050. Cultuurcentrum Brugge stapt mee in het avontuur. We stellen onze Stadsschouwburg ter beschikking voor zijn voorstelling J’aime la vie.

Daarnaast gaan we op zoek naar het muzikaal talent van morgen in onze provincie. Door onze Brugotta-werking zijn we bedreven in het spotten van lokaal talent. Samen met een gedegen jury onder leiding van voorzitter Wim Opbrouck en o.a. Michael Karkousse (Goose),… selecteren we de boeiendste bands voor de toekomst.

Op 27 april, de dag dat VI.BE met Lokale Helden de jaarlijkse hoogmis voor lokaal muzikaal talent viert krijgt de West-Vlaamse winnaar van de wedstrijd een plaatsje in het voorprogramma van niemand minder dan Coely. Zij staat die avond namelijk op het podium van onze Stadsschouwburg.

De nummers twee en drie van de wedstrijd mogen het beste van zichzelf geven op de Student Night van 25 april in het Provinciaal Hof.

Bezorg ons 3 nummers met muziek uit 2050 en maak kans op één van de 3 begeerde plaatsen die we als cultuurcentrum kunnen bieden.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit West-Vlaanderen
  • Genres: hiphop, klassiek, pop, electronic, rock, metal, traditioneel, funk/soul, jazz, reggae en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, 3 tracks, 1 afbeelding, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: vast (€250 per band)