VI.BE

Zware Gitaren Pitch 2020 w/ Wilde Westen

72 inzendingen

Deadline 04.11.20

Speel je harcore of metal? Pitch jezelf bij Brent Vanneste en Wilde Westen op 16 november 2020!

Zware Gitaren Pitch 2020 w/ Wilde Westen

Gecreëerd door

Amplo

Beschrijving

Amplo is een SBK (Sociaal Bureau voor Kunstenaars), HR- en payrollexpert en neemt een actieve rol op in de creatieve sector. Zoals elk jaar slaat Amplo de handen in elkaar met VI.BE voor de befaamde Pitch Sessies.

Whut? Bekijk de Zware Gitaren Pitch als een soort blind date tussen producers/muzikanten en muziekprofessionals. Je krijgt er een avond lang coaching en feedback van onder andere Brent Vanneste, Tom Vangheluwe van het Wilde Westen, VI.BE en Amplo. En er is meer: je maakt ook nog eens kans op een dag coaching op maat van jouw project door Brent Vanneste. Dat kan gaan van live coaching tot een dag samen de studio induiken.

Brent Vanneste is een vaste waarde in de Belgische metalscene. Tegenwoordig maakt hij met zijn project STAKE een cocktail van postrock/sludgemetal/noise en daarnaast duikt hij regelmatig de donkere kant van de elektronische wereld in. Met zijn project BRENNT bracht hij dit jaar een eerste EP met atmosferische technomuziek uit.

Tom Vangheluwe is al jaar en dag de programmator van Concertzaal De Kreun. Door de fusie met Festival Kortrijk vzw mag hij zich sinds januari 2017 ook artistiek directeur van Wilde Westen noemen. Deze Kortrijkse muziekorganisatie is toonaangevend op het gebied van geluidskunst, hedendaagse muziek, jazz, klassiek, pop, rock en gaat de kruisbestuiving aan met alles daartussenin. Daarbovenop is Tom Vangheluwe ook programmator van Sonic City Festival.

INSCHRIJVEN

1. Schrijf je in voor deze Zware Gitaren Pitch en stuur je beste 3 songs in.

2. Op basis van je motivatie en muziek selecteren Tom Vangheluwe en Brent Vanneste 3 artiesten die worden uitgenodigd voor een kweetnieoewaardevolle coachingsessie op maandagavond 16 november om 19u. (Update: door de nieuwe coronamaatregelen gaat de sessie digitaal door en helaas niet in Wilde Westen.)

3. Eén van de drie bands krijgt een dag coaching op maat door Brent Vanneste, de artistieke coach van dienst.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: metal, jazz, rock en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 3 tracks, 1 afbeelding, naam groepsleden en instrument groepsleden
  • Vergoeding: geen