VI.BE

Urban Poppitch 2017 - VK concerts

49 inzendingen

Deadline 18.10.17

Urban artist? Poppitch jezelf op maandagavond 30 oktober bij Astrofisiks (dj STIKSTOF) en Rien Samson (programmator VK concerts)

Urban Poppitch 2017 - VK concerts

Gecreëerd door

Amplo

Beschrijving

Zoals ieder jaar slaan wij van t-heater met Poppunt de handen in elkaar om de Poppitch Sessies op poten te zetten.

Whut? De Poppitch Sessies, da’s een reeks date nightsmet muziekprofessionals én de kans om een gig te scoren in de venue waar je te gast bent. Je krijgt de kans om samen te zitten met Astrofisiks (dj STIKSTOF), Dis Huyghe (Manager STIKSTOF en Zwangere Guy), programmatoren van VK concerts Rien Samson en Eric Vanuytven, Poppunts popadviseur en een van onze t-heater-consulenten. Een dreamteam om jouw artistieke en zakelijke op af te vuren, quoi!

Astrofisiks (dj STIKSTOF) - Dis Huyghe (Manager Stikstof en Zwangere Guy) Astrofisiks – of Astro – is de beatmaker van STIKSTOF en bijgevolg ook de man die veel producties van Zwangere Guy op zijn kerfstok heeft. Met opgetrokken kousen en rechte rug is hij voor menig Brusselaar het brein achter beats die zich steevast tussen de twee oren nestelen. Dis Huyghe is de manager van zowel STIKSTOF als Zwangere Guy en geeft les aan beginnende muziekmanagers op de Hasseltse PXL-MUSIC.

Rien Samson (Programmator VK concerts) Rien Samson zette tien jaar geleden zijn eerste stappen in de muziekwereld als dj bij Soul Shakers. Intussen passeerde hij bij Keremos, richtte hij mee Beatville (management & label Coely en Dvtch Norris) op, ging hij aan de slag als booking agent bij Busker en zag zijn eigen artist agency Kurious het licht. Sinds de zomer van 2017 legt Rien als programmator bij VK concerts de focus op genres als hiphop, reggae / dancehall en electronica.

Eric Vanuytven (Programmator en talentontwikkeling VK) Eric vond zijn weg naar de VK via zijn carrière als dj en kunstenaar. Zijn kunst ontstond in de Brusselse hiphop-scene van de jaren 90 waar hij zowel met spuitbus als mic en draaitafels aan de slag ging. Zijn werken kon je vinden op Brusselse, Berlijnse en Amsterdamse muren en hij bewandelde de podia van onder meer Couleur Café, Reggae Geel en Roepaen Festival. Zijn 15 jaar (inter)nationale ervaring deelt hij vandaag in de VK met opkomend Brussels (hiphop) talent.

INSCHRIJVEN

1. Schrijf je in voor deze Poppitch sessie en stuur je beste 3 songs in.

2. Op basis van je motivatie en muziek selecteren Dis Huyghe en Rien Samson 3 bands die voor de Poppitch op maandagavond 30 oktober worden uitgenodigd.

3. Overtuig je de programmator op de Poppitch om jou te boeken? Dan krijg jij een door t-heater betaald optreden cadeau (datum in te plannen in samenspraak met de programmator)!

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: hiphop, funk/soul en pop
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 3 tracks, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden en instrument groepsleden
  • Vergoeding: vast (Voor de winnaar van de speelkans: een brutoloon van € 106,76 voor elk bandlid, uitbetaald door t-heater.)