VI.BE

Pop / Rock Poppitch 2018 - Wilde Westen

116 inzendingen

Deadline 26.09.18

Doe je aan rock of pop? Poppitch jezelf op maandagavond 8 oktober bij Filip Tanghe (geluidstovenaar bij Balthazar & Warhaus) en Tom Vangheluwe (Wilde Westen).

Pop / Rock Poppitch 2018 - Wilde Westen

Gecreëerd door

Amplo

Beschrijving

Zoals elk jaar slaat Amplo de handen in elkaar met Poppunt voor de befaamde Poppitch Sessies.

Whut? De Poppitch Sessies, da’s een reeks date nights met muziekprofessionals. Je krijgt er coaching én de kans om een gig te scoren in de venue waar je te gast bent. Professionals van dienst: Filip Tanghe (sound & producer Balthazar, Warhaus,...), Tom Vangheluwe (programmator bij Wilde Westen), Pieter Nuyttens (Muziekcentrum Track), Jan Pauly & Lucas Declercq (Poppunt) en een van onze Amplo-consulenten. Een dream team om jouw artistieke en zakelijke vragen op af te vuren, quoi!

Filip Tanghe is de klankman en producer van knalbands als Balthazar, Warhaus en Soldier’s Heart. Als ervaren rot in het vak geeft hij graag advies. Zo coachte hij vorige zomer Tamino ter voorbereiding van zijn allereerste performance op Rock Werchter.

Tom Vangheluwe is al jaar en dag de programmator van Concertzaal De Kreun. Door de fusie met Festival Kortrijk vzw mag hij zich sinds januari 2017 ook artistiek directeur van het Wilde Westen noemen. Deze nieuwe Kortrijkse muziekorganisatie is toonaangevend op het gebied van geluidskunst, hedendaagse muziek, jazz, klassiek, pop, rock en gaat de kruisbestuiving aan met alles daartussenin. Hiernaast is Tom Vangheluwe ook programmator van Sonic City Festival.

Pieter Nuyttens werkt bij Muziekcentrum Track, dé hotspot van Kortrijk Muziekstad. Met vijf concertzalen, 38 leslokalen, negen bureauruimtes, drie repetitieruimtes, één opnamestudio en twee radiostudio's behoort Track tot de grootste muziekcentra van Vlaanderen.

INSCHRIJVEN

1. Maak je pop- of rockmuziek? Schrijf je in voor deze Poppitch Sessie en stuur je beste 3 songs in.

2. Op basis van je motivatie en muziek selecteren Filip Tanghe, Tom Vangheluwe en Pieter Nuyttens 3 bands die worden uitgenodigd voor een kweetnieoewaardevolle coachingsessie op maandagavond 8 oktober.

3. Eén van de drie bands krijgt een door Amplo betaald optreden cadeau (op een datum in te plannen in samenspraak met de programmator)!

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: rock en pop
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 3 tracks, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden en instrument groepsleden
  • Vergoeding: onderhandeld (Voor de winnaar van de speelkans: een brutoloon van €150 voor elk bandlid, uitbetaald door Amplo. )