VI.BE

Poppitch 2016 - TRIX invites …

22 inzendingen

Deadline 28.10.16

Vrijdag 4 november: Poppitch Hiphop met Youssef Chellak in TRIX (Antwerpen)

Poppitch 2016 - TRIX invites …

Gecreëerd door

Amplo

Beschrijving

Ben je een hiphopartiest maar loop je soms wat verloren in je scene? Zit je met vragen, wil je feedback op je plannen en je muziek, een gesprek met een meute experts …?

Poppitch 2016 to the rescue!

Poppitch = een erg waardevolle date night met enkele drukbezette muziekprofessionals. Krijg persoonlijke tips van gevestigde waarden uit je scene: een professionele programmator (Bert Moerman) geeft je diepgaand feedback op je werk. Producer Youssef Chellak (Tourist Lemc, Safi & Spreej) vertelt over hoe hij omging met muzikale uitdagingen. Daarnaast geven de consulenten van t-heater en de popadviseurs van Poppunt zakelijk en financieel advies.

Houd vrijdagavond 4 november dus alvast vrij!

Mooie plus: maak je indruk op de programmator, dan krijg jij misschien een (betaald, uiteraard) optreden in TRIX aangeboden! Je contract wordt beheerd en betaald door t-heater, Sociaal Bureau voor Kunstenaars. Zo ben je zeker van een correct contract dat aan alle legale vereisten voldoet!

SELECTIEPROCEDURE

1. Schrijf je in voor deze Poppitch sessie en stuur je beste 3 tracks in

2. Op basis van je motivatie en muziek selecteren Bert Moerman en Youssef Chellak 3 acts die uitgenodigd worden voor de Poppitch op vrijdag 4 november.

3. Overtuig je op de Poppitch? Dan krijg jij een (betaald) optreden in TRIX! (Datum in te plannen in samenspraak met de programmator.)

Bert Moerman

Bert Moerman kwam na omzwervingen langs onder andere Café Video en Boomtown als concertprogrammator bij TRIX terecht. Daarnaast gaan er ook nog hardnekkige geruchten dat hij ook bij festivals als Borgerwood en Deep In The Woods een vinger in de pap heeft.

Youssef Chellak

Youssef Chellak is in eigen land vooral bekend van zijn werk als producer voor Tourist Lemc en Safi & Spreej. Als onderdeel van het producerscollectief Street Fabulous (en onder de naam Marv’lous) mocht hij ook al zijn naam zetten onder tal van hiphoptoppers in Duitsland en Frankrijk. Als bedenker en maker van videoclips is hij ondertussen minstens even actief.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: hiphop en funk/soul
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 3 tracks, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden en instrument groepsleden
  • Vergoeding: vast (Voor de winnaar van de speelkans: een brutoloon van € 106,76 voor elk bandlid, uitbetaald door t-heater.)