VI.BE

Poppitch 2016 - Democrazy invites …

82 inzendingen

Deadline 21.10.16

Donderdag 27 oktober: Poppitch Pop/rock met Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies) in Democrazy (Gent)

Poppitch 2016 - Democrazy invites …

Gecreëerd door

Amplo

Beschrijving

Ben je pop/rockband maar loop je soms wat verloren in je scene? Zit je met vragen, wil je feedback op je plannen en je muziek, een gesprek met een meute experts …?

Poppitch 2016 to the rescue!

Poppitch = een erg waardevolle date night met enkele drukbezette muziekprofessionals. Krijg persoonlijke tips van gevestigde waarden uit je favoriete genre: een professionele programmator (Eric Smout) geeft je diepgaande feedback op je werk. Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies) vertelt over hoe hij omging met muzikale uitdagingen. Daarnaast geven de consulenten van t-heater en de popadviseurs van Poppunt zakelijk en financieel advies.

Hou donderdag 27 oktober dus alvast vrij!

Mooie plus: maak je indruk op de programmator, dan krijg je misschien een (betaald, uiteraard) optreden in één van de zalen van Democrazy Gent! Je contract wordt beheerd en betaald door t-heater, Sociaal Bureau voor Kunstenaars. Zo ben je zeker van een correct contract dat aan alle legale vereisten voldoet!

SELECTIEPROCEDURE

1. Schrijf je in voor deze Poppitch sessie en stuur je beste 3 songs in.

2. Op basis van je motivatie en muziek selecteren Eric Smout en Lennert Coorevits 3 bands die voor de Poppitch op donderdag 27 oktober worden uitgenodigd.

3. Overtuig je op de Poppitch? Dan krijg jij een (betaald) optreden! (Datum in te plannen in samenspraak met de programmator.)

Eric Smout

Eric Smout leidt het Gentse Democrazy en is al decennialang een sleutelfiguur in de Vlaamse muziekwereld met een bijzonder fijne neus voor nieuw en cutting edge talent. Hij was tevens medeoprichter van 5 voor 12 en de man achter Muziekclub Petrol en 10 Days Off.

Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies)

Lennert Coorevits is de helft van het energieke electropunkduo Compact Disk Dummies. Hij heeft een boon voor de hoekige jaren tachtig rock van bijvoorbeeld Talking Heads maar is evenzeer overtuigd Bowie-adept. De Dummies gingen in 2012 met de gouden plak van Humo’s Rock Rally lopen en brachten onlangs hun alom geprezen debuutalbum uit, waarvoor ze samenwerkten met topproducer Gareth Jones.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: rock en pop
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 3 tracks, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden en instrument groepsleden
  • Vergoeding: vast (Voor de winnaar van de speelkans: een brutoloon van € 106,76 voor elk bandlid, uitbetaald door t-heater.)