VI.BE

Poppitch 2016 - Concertgebouw invites …

10 inzendingen

Deadline 14.10.16

Donderdag 20 oktober: Poppitch Klassiek met Benjamin Glorieux in Concertgebouw (Brugge)

Poppitch 2016 - Concertgebouw invites …

Gecreëerd door

Amplo

Beschrijving

Ben je een muzikant of ensemble bezig met klassieke muziek maar loop je ietwat verloren in je scene? Zit je met vragen, wil je feedback op je plannen en je muziek, een gesprek met een meute experts …?

Poppitch 2016 to the rescue!

Poppitch = een erg waardevolle date night met enkele drukbezette muziekprofessionals. Krijg persoonlijke tips van gevestigde waarden uit je scene: een professionele programmator (Jeroen Vanacker) geeft diepgaand feedback op je werk. Cellist/componist Benjamin Glorieux vertelt over hoe hij omging met muzikale uitdagingen. Daarnaast geven de consulenten van t-heater en de popadviseurs van Poppunt zakelijk en financieel advies.

Hou donderdagavond 20 oktober dus alvast vrij!

Mooie plus: maak je indruk op de programmator, dan krijg je misschien een (betaald, uiteraard) optreden in het Concertgebouw van Brugge! Je contract wordt beheerd en betaald door t-heater, Sociaal Bureau voor Kunstenaars. Zo ben je zeker van een correct contract dat aan alle legale vereisten voldoet!

SELECTIEPROCEDURE

1. Schrijf je in voor deze Poppitch sessie en stuur je beste nummer in.

2. Op basis van je motivatie en muziek selecteren Jeroen Vanacker en Benjamin Glorieux 3 artiesten / ensembles die voor de Poppitch op donderdag 20 oktober worden uitgenodigd.

3. Overtuig je op de Poppitch? Dan krijg jij een (betaald) optreden in het Concertgebouw van Brugge! (Datum in te plannen in samenspraak met de programmator.)

Jeroen Vanacker

Jeroen Vanacker, gepassioneerd cultuur- en muziekkenner, werkt sinds 2003 voor Concertgebouw Brugge, aanvankelijk als persmedewerker en programmator en sinds 2008 als artistiek directeur. Hij maakt van een thematisch geïnspireerd programma zijn stokpaardje en kiest voor een mix van jong talent en (inter)nationale topartiesten.

Benjamin Glorieux

Benjamin Glorieux werd geboren in een muzikale familie. Benjamin is een ijzersterk cellist, maar dirigeert en componeert ook. Momenteel is hij artistiek directeur van Aton’&Armide, een collectief voor 20e-eeuwse en hedendaagse kamermuziek.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: klassiek
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 1 track, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden en instrument groepsleden
  • Vergoeding: vast (Voor de winnaar van de speelkans: een brutoloon van € 106,76 voor elke muzikant, uitbetaald door t-heater.)