VI.BE

Jazz Pitch 2019 @ Handelsbeurs

23 inzendingen

Deadline 22.10.19

Jazz / Funk / Groove artist? Pitch jezelf op 4/11 bij Maaike Wuyts (Aubergine Artist Management) en Wim Wabbes (programmator Handelsbeurs)!

Jazz Pitch 2019 @ Handelsbeurs

Gecreëerd door

Amplo

Beschrijving

Zoals elk jaar slaat Amplo de handen in elkaar met Poppunt voor de befaamde Pitch Sessies.

Whut? De Jazz Pitch, dat is een soort blind date tussen muzikanten en muziekprofessionals. Je krijgt er coaching, feedback en de kans om een gig te scoren in de venue waar je te gast bent. De professionals van dienst zijn: Maaike Wuyts (Aubergine Artist Management), Wim Wabbes (programmator Handelsbeurs), team Popadvies van Poppunt en één van onze Amplo consulenten. Een dreamteam om al jouw artistieke en zakelijke vragen op af te vuren!

In 2006 besliste Maaike Wuyts haar eigen managementkantoor ‘Aubergine’ op te richten. Het was het eerste ‘alternatieve’ managementkantoor voor jazzmuziek. Fabrizio Cassol vroeg haar te werken voor zijn jazztrio Aka Moon en al snel kwamen ook Kris Defoort, Teun Verbruggen, De Beren Gieren, LABtrio, Esinam en Lynn Cassiers erbij.

Wim Wabbes is programmator en artistiek directeur van de Handelsbeurs. Na 25 jaar als muziekprogrammator bij Vooruit verhuisde hij in 2013 naar de Handelsbeurs waar hij de artistieke lijnen uittekent en een breed programma in klassiek en andere genres voorziet.

INSCHRIJVEN

1. Schrijf je in voor deze Jazz Pitch en stuur je beste 3 songs in.

2. Op basis van je motivatie en muziek selecteren Maaike en Wim drie artiesten die worden uitgenodigd voor een kweetnieoewaardevolle coachingsessie op maandagavond 4 november om 19u in de Handelsbeurs (Gent).

3. Eén van de drie bands krijgt een door Amplo betaald optreden cadeau (op een datum in te plannen in samenspraak met de programmator)!

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: jazz
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 3 tracks, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden en instrument groepsleden
  • Vergoeding: vast (Voor de winnaar van de speelkans: een brutoloon van €150 voor elk bandlid, uitbetaald door Amplo.)