VI.BE

Folk Pitch 2019 @ ’t Ey

48 inzendingen

Deadline 27.09.19

Folk artiest? Pitch jezelf op maandagavond 14 oktober bij Ward D’hoore en Dirk Van der Speeten (programmator ’t Ey).

Folk Pitch 2019 @ ’t Ey

Gecreëerd door

Amplo

Beschrijving

Zoals elk jaar slaat Amplo de handen in elkaar met Poppunt voor de befaamde Pitch Sessies.

Whut? De Folk Pitch, dat is een soort blind date tussen muzikanten en muziekprofessionals. Je krijgt er coaching, feedback en de kans om een gig te scoren in de venue waar je te gast bent. Ben je een folkmuzikant of speel je in een folkensemble, maar loop je ietwat verloren in je scene? Zit je met vragen, wil je feedback op je plannen en je muziek, een gesprek met een meute experts …? Schrijf je dan snel in!

De professionals van dienst zijn: Ward D’hoore (Trio Dhoore, Snaarmaarwaar en A12), Dirk Van der Speeten (programmator bij ’t Ey), team Popadvies (Poppunt) en één van onze Amplo consulenten. Een dreamteam om al jouw artistieke en zakelijke vragen op af te vuren!

Ward D’hoore is als muzikant aan het werk te zien bij groepen zoals Trio Dhoore, Snaarmaarwaar en A12. Verder is hij samen met collega-muzikant Jeroen Geerinck actief met productiehuis Studio Trad waarmee hij vorig jaar ook het label Trad Records lanceerde.

Dirk Van der Speeten is als programmator en coördinator van Muziekclub ’t Ey bijna dertig jaar gespecialiseerd in folk, roots en akoestische muziek. Als multi-instrumentalist speelde hij in verschillende bands (Winin’ Boys, Pillewuiter …) en tal van theatergroepen (Tieret, Taptoe …).

INSCHRIJVEN

1. Schrijf je in voor deze Folk Pitch en stuur je beste 3 songs in.

2. Op basis van je motivatie en muziek selecteren Ward en Dirk 3 bands die worden uitgenodigd voor een kweetnieoewaardevolle coachingsessie op maandagavond 14 oktober om 19 u in Muziekclub ’t Ey (Belsele).

3. Eén van de drie bands krijgt een door Amplo betaald optreden cadeau (op een datum in te plannen in samenspraak met de programmator)!

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: traditioneel, klassiek en blues
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 3 tracks, 1 afbeelding, naam groepsleden en instrument groepsleden
  • Vergoeding: vast (Voor de winnaar van de speelkans: een brutoloon van € 150 voor elk bandlid, uitbetaald door Amplo.)