VI.BE

Electronic Poppitch 2018 - Vooruit

57 inzendingen

Deadline 06.11.18

Producer of electronic live act? Poppitch jezelf op maandag 19 november bij Charlotte Adigéry (WWWater) en Wouter Vanhaelemeesch (muziekprogrammator Vooruit).

Electronic Poppitch 2018 - Vooruit

Gecreëerd door

Amplo

Beschrijving

Zoals elk jaar slaat Amplo de handen in elkaar met Poppunt voor de befaamde Poppitch Sessies.

Whut? De Poppitch Sessies, da’s een reeks date nights met muziekprofessionals. Je krijgt er coaching én de kans om een gig te scoren in de venue waar je te gast bent. Professionals van dienst: Charlotte Adigéry (WWWater), programmator van Vooruit Wouter Vanhaelemeesch, Jan Pauly & Lucas Declercq (Poppunt) en een van onze Amplo-consulenten. Een dreamteam om jouw artistieke en zakelijke op af te vuren, quoi!

Charlotte Adigéry

Of het nu als Charlotte Adigéry, WWWater of als protégé van Soulwax, Arsenal of Baloji is: deze Gentse revelatie is graag gezien in het Belgisch muzieklandschap. Geflankeerd door topmuzikanten als Steve Slingeneyer (Soulwax) en Boris Zeebroek (The Germans, Hong Kong Dong) baant ze zich een weg door verschillende genres. Knack Focus bombardeerde haar alvast tot het ‘wwwonder van de Belpop’.

Wouter Vanhaelemeesch

Sinds zijn aanstelling in 2013 als muziekprogrammator van Vooruit kunnen liefhebbers van het eerder experimentele elektronische klankenpalet in de Gentse kunstinstelling terecht voor een reeks hoog aangeschreven optredens. Wouter Vanhaelemeesch, beeldend kunstenaar en zelf muzikant, richtte ook een platenlabel op voor hedendaagse experimentele muziek, ontwierp platenhoezen en affiches, en publiceerde al in heel wat kranten en tijdschriften (Vice, Metropolis M, De Standaard, Janus, Rekto:verso, Knack Focus en Ruis).

INSCHRIJVEN

1. Schrijf je in voor deze Poppitch sessie en stuur je beste 3 songs in.

2. Op basis van je motivatie en muziek selecteren Charlotte Adigéry en Wouter Vanhaelemeesch 3 bands die voor een kweetnieoewaardevolle coachingsessie op maandag 19 november om 20u worden uitgenodigd.

3. Eén van de drie producers of bands krijgt een door Amplo betaald optreden cadeau (op een datum in te plannen in samenspraak met de programmator)!

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit Vlaanderen en Brussel
  • Genres: electronic
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoon, bio, 3 tracks, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden en instrument groepsleden
  • Vergoeding: vast (Voor de winnaar van de speelkans: een brutoloon van €150 voor elk bandlid, uitbetaald door Amplo. )