VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Voorlaatste ronde subsidies toegekend voor projecten binnen de amateurkunsten

Voorlaatste ronde subsidies toegekend voor projecten binnen de amateurkunsten

De minister van Cultuur kent €405.000 toe aan 73 projecten die inzetten op talentontwikkeling voor niet-professionele artiesten.

19.07.23

Nieuws

Op 15 april 2023 lag de meest recente deadline om een projectsubsidie talentontwikkeling binnen de amaterkunsten aan te vragen. Intussen is ook bekend geraakt welke projecten effectief steun ontvangen. Wie middelen krijgt, kan vanaf 1 augustus volop inzetten op artistieke ontwikkeling. We zien deze ronde weer een stijging in toegekende subsidies: van de 136 ontvankelijke dossiers werden er 73 goedgekeurd (54%). 

Opvallend: net als in de vorige rondes doet de discipline muziek het heel goed. Maar liefst 55 van de 73 ofwel 75% van de toegekende subsidies vallen onder de discipline muziek (individuele artiesten en bands, maar harmonieën, orkesten en fanfares). 

Het gaat concreet over ondersteuning voor muzieklessen, opleidingen als producer, live coaching, songwriting, preproducties of hulp bij opnames. Daarnaast kan je ook inzetten op omkaderende activiteiten zoals promo en branding. Hiervoor moet je samenwerken met kunstenaars of andere organisaties uit het professionele kunstenveld.

De deadline voor de allerlaatste indienronde valt op 15 september 2023. Deze ronde is bedoeld voor projecten die starten vanaf 1 januari 2024. Zelf ook je kans wagen? We maakten een uitgebreid stappenplan voor muzikanten, dj's of producers die eraan denken om een dossier in te dienen. Met verdere vragen over deze subsidielijn kan je ook altijd mailen naar advies@vi.be!