VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

VI.BE geeft aanstormend talent een podium tijdens de World Choir Games
Handelsbeurs Antwerpen

VI.BE geeft aanstormend talent een podium tijdens de World Choir Games

Van 30 oktober tot en met 7 november vinden in Antwerpen en Gent de prestigieuze World Choir Games plaats. En via VI.BE staan er ook 5 aanstormende talenten op het podium.

27.09.21

Nieuws

De Olympische spelen voor zangkoren. Zo wordt het grootste event voor koren ter wereld ook wel eens genoemd. Van 30 oktober tot en met 7 november zakken meer dan 140 koren uit België en Europa af naar Antwerpen en Gent om het beste van zichzelf te geven. Daar bovenop nemen nog eens 160 internationale koren deel aan de online competitie.

Klassiek, jazz, gospel, pop, folk of hedendaagse koormuziek, tijdens de World Choir Games komt het allemaal aan bod. En via VI.BE krijgen ook aanstormende talenten de kans om hun talent aan de wereld te tonen.

Op 30 oktober, van 13u tot 17u, host VI.BE namelijk een podium in de Antwerpse Handelsbeurs en krijgen 5 artiesten -van hiphop tot indierock, van soulpop tot folk- elk 30 minuten de tijd om het beste van zichzelf te geven in deze unieke setting. Gratis toegankelijk, dus mis het niet! 

Deelnemen verliep via deze call op het VI.BE platform. Benieuwd wie de selectie haalde? We stellen ze graag aan je voor!

Deel 1: 13u-14u30

CASPAR AUWERKERKEN

Nog geen enkel nummer hebben uitgebracht, maar toch al tot een van de meest spraakmakende talenten van het land behoren: de 21-jarige Hasseltse singer-songwriter Caspar Auwerkerken doet het zomaar even met niet meer dan zijn gitaar en prachtige stem.

WAYI 

De Congolees-Antwerpse pop & soul artieste Wayi schikt naar eigen zeggen muzikale boeketten van verhalen, wensen en dromen. Centraal staat haar ongelooflijke straffe stem. Te ontdekken talent! 

DALLIANCE

Dalliance is een jonge Brusselse artieste die geboren werd in Rusland, maar opgroeide in België. In haar tracks hoor je een spannende mix van hiphop, pop en soul. 

Deel 2: 16u-17u

TRIO PLETENITSA

Trio Pletenitsa brengt zonder enige begeleiding van een instrument Bulgaarse en Balkan volksliederen. Dissonantie, gekke maatsoorten en oude verhalen zullen je oren verbazen.

BLUAI 

Ontsprongen in de studentenkamer van Catherine Smet is BLUAI op minder dan een jaar tijd van een 'bedroom' project tot een volwaardige girlband gegroeid. Verwacht je aan dromerige indie pop nummers over de herkenbare dingen uit het leven: relaties, liefde en hartzeer. 

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame