VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Update: werken met de KVR of 1bis na 1 juli 2023

Update: werken met de KVR of 1bis na 1 juli 2023

Sinds zaterdag 1 juli is het niet meer mogelijk om een kunstenaarskaart- of visumaanvraag in te dienen via artist@work. Voor artiesten die de deadline gemist hebben is er gelukkig een oplossing voorzien.

11.07.23

Nieuws

Wil je dit jaar nog werken met de KVR en heb je geen kunstenaarskaart meer kunnen aanvragen? Dan moet je kunnen aantonen dat je met de opdrachtgever (organisator van optreden) bent overeengekomen om te werken via de KVR en dat het niet meer mogelijk was om een kaart aan te vragen. Concreet moet je een mailtje sturen naar het secretariaat van artist@work (kunstenaars@minsoc.fed.be) en dan zal je een invulrooster en bijkomende informatie krijgen waarmee je aan de slag kan.

Eens je zo’n rooster ontvangen hebt, moet je dat telkens invullen voor de start van het optreden waarvoor je met de KVR wilt werken. Denk eraan dat elke betrokken artiest dit persoonlijk in orde moet brengen en dat de maximumbedragen ook blijven gelden. In 2023 mag een artiest maximaal €147,67 per prestatie en €2.953,37 op jaarbasis verdienen met de KVR.

Heb je nog een geldige kunstenaarskaart? Dan kan je ook gewoon met de KVR blijven werken tot het einde van het jaar. Je bent nog steeds verplicht om al je artistieke prestaties voor de start van een optreden aan te geven via artist@work.

Ben je van plan om tussen nu en het einde van het jaar te werken onder toepassing van artikel 1bis, maar beschik je niet over een kunstenaarsvisum? Stuur dan een e-mail naar het secretariaat van artist@work (kunstenaars@minsoc.fed.be) en zij informeren je over de te volgen procedure. 

Werken met de KVR

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame