VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Schrijftafels voor projectsubsidies en beurzen

Schrijftafels voor projectsubsidies en beurzen

Ben je van plan om op 15 september 2023 een dossier in te dienen voor een beurs of projectsubsidie binnen het Kunstendecreet? Heb je al een duidelijk plan, maar ben je op zoek naar feedback en advies? Kom dan langs bij de schrijftafels die Kunstenpunt samen met VI.BE, Cultuurloket en VAi organiseert!

05.06.23

Nieuws

Wat?

We verzamelen een aantal kunstenaars en kunstwerkers met eenzelfde doel en deadline om een beurs of projectsubsidie binnen het Kunstendecreet in te dienen. We nodigen daarnaast enkele ‘schrijf- en dossierexperten’ uit die graag mee op zoek gaan naar een antwoord of mee helpen nadenken over het onder woorden brengen van jouw plannen.

Praktisch: hoe verloopt een schrijftafel? 

Bij aankomst plannen we je gesprekken met experts uit de cultuursector die aanwezig zijn en kunnen helpen bij jouw dossier in. Kom hiervoor op tijd! Na ontvangst starten we met de schrijftafel waar je aan je dossier kan schrijven tussen de gesprekken met experts door. We nodigen je ook uit om met anderen in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. 

14u30-15u (Oostende: 10u-10u30): aankomst en inschrijven bij de experts

15u-18u (Oostende: 10u30-13u30): schrijftafel 

Het is belangrijk dat je reeds een concreet en duidelijk plan hebt en de nodige partners hebt aangesproken voor je beurs of project. De schrijftafels dienen ter ondersteuning bij het uitschrijven van je dossier, niet om je beurs of project te concretiseren. Check ter voorbereiding zeker het stappenplan dat we opmaakten voor deze subsidies.

Wij voorzien een tafel, stoel, wifi, koffie en thee. Jij zorgt voor een duidelijk plan en een laptop. 

Waar en wanneer? 

De eerste reeks schrijftafels kan dienen voor de eerste fase van het schrijven van je dossier. Als je op 15 september 2023 wil indienen, raden we aan om hier heel de zomer aan te werken. 

  • Dinsdag 4 juli 14u30-18u @ Radar, Mechelen
  • Woensdag 5 juli 14u30-18u @ De Serre, Hasselt

VI.BE zal ook aanwezig zijn op de schrijftafel in Mechelen. 

Schrijf je in voor de schrijftafels in juli.

Voor de tweede reeks moet je dossier al quasi afgewerkt zijn. Als je in de laatste twee weken voor de deadline nog moet beginnen te schrijven, heeft het dan ook weinig zin om naar de tweede reeks schrijftafels te komen.

  • Dinsdag 1 augustus 10u-13u30 @ Meeting Point (Leopoldpark), Oostende 
  • Woensdag 30 augustus 14u30-18u @ Campo Victoria, Gent
  • Donderdag 31 augustus 14u30-18u @ iMAL, Brussel

De collega's van Cultuurloket zullen aanwezig zijn in Gent en Brussel zodat je samen met hen je begroting kan overlopen. VI.BE zal ook in Gent en Brussel aanwezig zijn.

Schrijf je in voor de schrijftafels in augustus.

Deelnemen is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt! We vragen daarom om tijdig te annuleren als je onverwachts niet meer kan komen. 

Heb je nog vragen? Contacteer Kunstenpunt collega Femke Hintjens (femke@kunsten.be). Met inhoudelijke vragen over subsidies kan je uiteraard ook steeds bij advies@vi.be terecht.