VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Resultaten aanvraagronde tegemoetkoming internationaal presentatiemoment
intergalactic lovers © guy kokken

Resultaten aanvraagronde tegemoetkoming internationaal presentatiemoment

Als resultaat van de eerste aanvraagronde in 2022 krijgen 21 aanvragers — waaronder ook een aantal muzikale spelers — een tegemoetkoming voor een internationaal presentatiemoment. De Vlaams minister van Cultuur kent in totaal 87.260 euro aan subsidies toe.

07.03.22

Nieuws

De TIP (Tegemoetkoming voor Internationale Presentatie Momenten) is vooral bedoeld om de reis- en verblijfkosten voor een optreden of tour in het buitenland te financieren. Sinds 1 december 2021 kan je een aanvraag indienen voor deze subsidie binnen het Kunstendecreet.  De TIP is de opvolger van de Tussenkomst voor Buitenlandse Presentatiemomenten (TBP). Meer informatie over deze beurs kan je hier vinden.

In de eerste ronde van 2022 voor tegemoetkomingen voor internationale presentatiemomenten werden 34 aanvragen behandeld, waarvan er 31 een positief advies ontvingen. Aanvragen met een score van 12/15 of hoger krijgen budgettaire steun. In totaal kende de minister van Cultuur aan 62% van de aanvragers een subsidie toe. Daaronder ook een aantal bands zoals Evil Invaders, Compro Oro, Slow Crush, Intergalactic Lovers en Black Flower. De volledige lijst is hier terug te vinden. 

Alle initiatieven, op 1 na; zijn gericht op Europa. Voor het eerst sinds lange tijd kwamen er opnieuw meer dan dertig aanvragen binnen. Dit stijgende aantal is waarschijnlijk te danken aan de coronaversoepelingen binnen Europa.