VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek de West-Vlaamse sound van morgen!
bwana © karen vandenberghe

Ontdek de West-Vlaamse sound van morgen!

Altijd al willen weten wie de West-Vlaamse artiesten voor de toekomst zijn? Dankzij Sound Track kunnen wij je alvast een idee geven. Ontdek de 8 finalisten die volgens de jury zullen zorgen voor dé West-Vlaamse sound van morgen.

02.12.21

Nieuws

Op 18 & 19 december is het zo ver: dan bestormen de 45 Sound Track finalisten het podium tijdens een van de 6 regionale finales. Het ideale moment om de sound van morgen te leren kennen. Maar waarom wachten tot dan? Samen met onze vrienden van Dansende Beren en Luminous Dash verdiepten wij ons de afgelopen weken alvast in al dat muzikaal talent. Op deze pagina ontdek je hoe de sound van morgen klinkt in West-Vlaanderen.

West-Vlaanderen

UITVERKOCHT - Finale op zaterdag 18/12 bij Wilde Westen.

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers

Met Barno Koevoet & The Duijmschpijkers zendt Brugge vijf ruwe punkbolsters op bedevaart naar Kortrijk. 

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorrondes: “Als er één ding is dat Barno Koevoet en zijn Duijmschpijkers kunnen, dan is het zeker kabaal maken. Op vorige West-Vlaamse voorrondes mochten we al collegakabaalmakers als Divided, Budget Trash of The Purplemachine ontdekken en na hun doortocht in Brugge hoort Barno Koevoet zeker ook in dat rijtje thuis.”

Wat Luminous Dash er van vond: “Vijf ruwe punkbolsters uit de regio Brugge die verschroeiende hardcore songs produceren. Super explosief, vlijmscherp en vaak verrassend inventief.”

Nick Noel & The Red Rose Rogers

De soundtrack bij een onbestaande western.

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “Hun zelfbenoemde livehit “El Diablo” was vinnig en dansbaar, al kon dat ook zijn omdat we het nummer al eens gehoord hadden op een trouwfeest of in de dranktent van ons lokaal dorpsfeest.” 

Hoe Luminous Dash de band omschrijft: “Deze band, met voor de gelegenheid acht leden, brengt americana en zal zeker gesmaakt worden door de fans van Calexico, Wilco en Israel Nash”

The Christian Club

De zielenroerselen van een filosofiestudent met een gitaar.

Wat Luminous Dash zag tijdens de voorronde: “The Christian Club is zeker niet christelijk en ook geen club. Luca Missiaen laat zich inspireren door Ben Howard en Archy Marshall. Isa Opstaele vult passend aan met zijn contrabas.

Wat Sound Track ambassadeur Stefanie Mannaerts zegt over de muziek van The Christian Club: “Een iconische stem, sprekende teksten en muzikale twists.”

Hoe Luca zelf zijn muziek omschrijft bij Dansende Beren: “Ik vind het zeer moeilijk om een woordenreeks te plakken op mijn sound. Het is volgens mij een mengeling van ruwe zang die gepaard gaat met zachte gitaren en klassieke contrabas. Ik ben vooral beïnvloed door Archy Marshall en Ben Howard en ik denk dat je dat ook wel in mijn sound kan horen. Wanneer ik dus mijn sound moet beschrijven, dan zou ik stellen dat het om alternatieve/indie singer-songwriter gaat, maar dan toch niet helemaal dat. Misschien is de beste manier om het antwoord op deze vraag te weten te komen eens zelf komen luisteren?”

Bobbi Lu

Human making noise in her room. Geïnspireerd door Grimes, Muse, Jeff Buckley, Everything Everything, RHCP, Wolf Alice, Beach House, Oklou, James Blake, Hymns/Choir music, Radiohead, Mitski, Jon Kennedy......

Wat Dansende Beren zag tijdens de voorronde: “Van het ingetogen relaas van een droom waarin ze haar moeder vermoordt tot de bescheiden danceroom banger waarmee ze afsloot, stond er met Bobbi Lu een beheerste doch ruwe diamant op het podium.”

Hoe Luminous Dash Bobbi Lu omschreef na de voorronde: “Bobbi Lu is een Engelse zangeres die nu in West-Vlaanderen woont. Ze maakt elektronische muziek met ambient invloeden. Artiesten als Grimes, Muse, Jeff Buckley, Radiohead zijn duidelijke invloeden.”

Bwana

One-woman-band met rechttoe-rechtaanteksten en lofi gitaarlijnen.

Wat Luminous Dash zag tijdens de voorronde: Bwana omschrijft zichzelf als het alternatieve en genreloze muziekproject van de singer-songwriter Friedel Dufait. Ze weet meteen zieltjes te winnen met haar lage melancholische gitaarlijnen die vergezeld worden door een herkenbare, krachtige en lage zangstem waar meerstemmigheid een goede toon bijdraagt.

En ook Sound Track ambassadeur Eppo Janssen liet weten dat we Bwana absoluut in de gaten moeten houden!

Eigen Zweet Stinkt

Vette grooves en maffe synthsequences die live telkens weer een andere kant uitgaan.

Luminous Dash vatte het mooi samen: “Eigen Zweet Stinkt bestaat uit Wout Helsen en Willem Theerens, twee vrienden die dezelfde passie delen: zweten tijdens het muziekmaken.”

Sound Track ambassadeur Bert Cools is ook fan: “Vette combinatie van drums met producer!”

Gerard

Electronische live solo nummers met synths, samples, beats en gitaar.

Hoe het allemaal begon? “Met een grote knal. Of het licht. Hangt ervan af aan wie je het vraagt.”, aldus Gerard bij Dansende Beren

Wat Sound Track ambassadeur Bert Cools er van vindt: “Frisse en diepe sound, zowel zwaar als minimaal. Zeer benieuwd hoe dit live klinkt.”

Liquid Molly

Gistelse grungeband met invloeden van Silverchair en Nirvana.

Wat de mannen over zichzelf zeggen: “Wij zijn drie jonge gasten afkomstig uit Gistel. We zijn 16 en 17 jaar oud. We zijn een grungeband met invloeden van Silverchair en Nirvana. Dit jaar hebben we de ODB Rock Rally van jeugdhuis ’t scharnier in Oudenburg gewonnen.”

Fun Fact: Die bus vol supporters tijdens de voorronde? Die kwam voor Liquid Molly!

Meer weten? Surf naar www.sound-track.be voor alle info!